Šport
66 ogledov

Lochteja oropali "policisti"

Ryan Lochte EPA
Oboroženi neznanci, ki so se izdajali za policiste, so v Riu oropali ameriškega plavalca Ryana Lochteja in še tri druge ameriške plavalce, ko so se danes zgodaj z zabave vračali v olimpijsko vas, so sporočili iz ameriškega olimpijskega komiteja.

Roparji so od ameriških plavalcev zahtevali njihov denar in druge predmete, je povedal tiskovni predstavnik ameriškega olimpijskega komiteja Patrick Sandusky. Pred tem so v Mednarodnem olimpijskem komiteju zanikali, da naj bi Ryanu Lochteju grozili s pištolo.

"Po trditvah štirih članov ameriške olimpijske plavalne ekipe (Gunnar Bentz, Jack Conger, Jimmy Feigen in Ryan Lochte) so v nedeljo zgodaj zjutraj zapustili francosko hišo in se s taksijem odpeljali v olimpijsko vas," je povedal Sandusky.

Kot je dodal, so taksi ustavili neznanci, ki so se identificirali kot policisti, ter od športnikov zahtevali denar in druge osebne predmete. "Vsi štirje športniki so na varnem in sodelujejo z organi," je dodal.

Novico razkrila mati

Novico o dogodku je nekaterim medijem najprej sporočila Lochtejeva mati. Toda tiskovni predstavnik Mednarodnega olimpijskega komiteja Mark Adams je sprva vztrajal, da to "absolutno ni res".

Tatvine in ulični ropi so v Riu pogosti. Avstralski športniki so tako že dobili navodila, naj vedno potujejo v skupinah in uporabljajo prevozna sredstva, pa čeprav le za kratke razdalje 400 ali 500 metrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.