Šport > Nogomet
67 ogledov

V soboto igral celo tekmo, v nedeljo umrl

Sveče Profimedias
V 28. letu starosti je v nepojasnjenih okoliščinah umrl irski nogometaš Ryan McBride.

Branilec Ryan McBride, član nogometnega kluba Derry City, je umrl le dan po tem, ko je na tekmi petega kroga irske Premier Division ekipi pomagal do četrte zaporedne zmage in drugega mesta na lestvici. Star je bil 27 let.

McBride naj bi umrl v nedeljo zvečer, vzrok smrti pa za zdaj ostaja uganka, saj je v sobodo odigral celo tekmo in nič ni kazalo na to, da bi bilo z njim karkoli narobe.

Pokojnik se je ekipi Derry City pridružil leta 2011 in zaigral ob aktualnemu zvezdniku irske reprezentance Jamesu McCleanu

''Danes smo izgubili človeka, s katerim si nisem le delil zelenice, temveč sva se dobro razumela tudi izven igrišča. Bojevnik, ki je dobesedno zastavil svoje telo vedno, ko je oblekel dres ekipe Derry City. Klub mu je pomenil ogromno ni bil je velik gospod. Dobro spi, veliki mož, in naj bog blagoslovi tebe in tvojo družino,'' je sporočil McClean, ki bo opravičen treninga z irsko reprezentanco, da se bo lahko udeležil pogreba.

Oglasil se je tudi predsednik irskega prvoligaša Phil O'Doherty. ''To novico je težko sprejeti. Tako dobro je začel sezono in dosegel pomemben gol proti Shamrock Rovers. Igraci in osebje smo v šoku. To je težak čas za vse. Bil je vodja na in izven igrišča. Izjemno spoštovan. Idealen kapetan,'' je povedal O'Doherty.

Sožalje je izrekla tudi Irska nogometna zveza (FAI). ''Rad bi izrekel najglobje sožalje Ryanovi družini, prijateljem in klubu, kateremu je služil kot vodja, kapetan in navdih. Ryanova smrt je velik šok za nogometni svet. Ryana bomo počastili pred petkovo kvalifikacijsko tekmo z Walesom,'' je zapisal predsednik John Delaney.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.