Svet
44 ogledov

Ryanair bo Erasmus študentom nudil lepe popuste

Letalo Ryanair EPA/STEPHANIE LECOCQ
Nizkocenovna družba Ryanair bo študentom na izmenjavi ponudila popuste. Komisarka Violeta Bulc upa, da bodo sledile še ostale družbe.

Po tridesetih letih in 47.477 študentov, ki so del študija preživeli v tujini, bo projekt podprla tudi največja evropska nizkocenovna letalska družba.

V Ryanairu, kjer nudijo lete v vse države Evropske unije razen Slovenije, so se tako zavezali, da bodo Eramus študentom za 15 odstotkov znižali cene letov, ki bodo rezervirani preko njihove spletne strani. Poleg tega pa bodo študentje brezplačno oddali prtljago, ki jo Ryanair sicer zaračuna. Poleg tega pa omenjajo še dodatne klube in bombončke v obliki posebnih ponudb.

Sodelovanje s Študentsko mrežo EU je šef Ryanaira Michael O’Leary naznanil včeraj v Bruslju, ob tem pa je pobudo pozdravila tudi komisarka za promet Violeta Bulc: "Ti popusti bodo pomagali študentom razširili horizont in jim omogočili spoznavanje raznolikosti in lepot tega čudovitega kontinenta iz prve roke." Ob tem je komisarka izrazila željo, da bi se temu sodelovanju pridružile tudi druge letalske družbe. 

Slovenski študentje, ki potujejo na kraj izmenjave ali domov, z Ryanairom žal ne bodo mogli leteti iz Slovenije - z Aerodromom Slovenija naj bi se za prihod sicer pogovarjali -, ampak iz bližnjih Benetk, Trsta, Zagreba, Pule ... 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.