Svet
173 ogledov

Ryanair napoveduje povezane lete in še cenejše karte

Španska policija je morala iz letala, ki se je v soboto pripravljalo na vzlet s Žurnal24 main
Nizkocenovni letalski prevoznik Ryanair nadaljuje s potezami, ki mu bodo gotovo prinesle še več potnikov. V lanskem letu je po številu prepeljanih že prehitel nemško Lufthanso.

Irski nizkocenovni letalski prevoznik Ryanair je že pred časom napovedal lete iz Evrope v Ameriko in sodelovanje z nizkocenovnikom Norwegian. Na današnji tiskovni konferenci so predstavili jasnejše načrte za letošnje leto, ko naj bi uvedli povezane lete.

Najprej naj bi ti potekali iz Rima, kasneje pa tudi preko drugih letališč. V začetku bodo najverjetneje povezani leti pri letih čez Atlantik potekali z družbama Norwegian in Aer Lingus. Za zveste potnike napovedujejo tako imenovane cashback akcije, preko njihove spletne strani bo mogoče kupiti tudi karte drugih letalskih družb, pri čemer poudarjajo, da bosta nakup in prijava na let še enostavnejši, dodajali bodo nove razrede kart (z dodano prtljago, uvedli naj bi 20 odstotkov popusta na družinske karte), poleg tega pa so na današnji tiskovni konferenci napovedali še nižje karte svojih letov.

Povezani leti iz Rima naj bi bili na voljo že s 17. aprilom, kasneje naj bi prišla na cesto še letališči Stansted in Barcelona. Na ti dve letališči je možno ugodno leteti iz Trsta, Rijeke in Benetk, naprej pa ugodno do Kanarskih otokov, Maroka, Škotske, Irske, Skandijavije in baltskih držav.

Lani prehiteli Lifthanso

Irski letalski prevoznik Ryanair je lani po številu prepeljanih potnikov s prestola izrinil nemško Lufthanso. V nemški letalski družbi so lani našteli 109,7 milijona potnikov, z irskim nizkocenovnikom pa jih je letelo 117 milijonov. Oba prevoznika sta v primerjavi z letom 2015 zabeležila rast števila potnikov.

Iz nemškega letalskega prevoznika so sporočili, da so lani zabeležili 1,8-odstotno rast števila potnikov, medtem ko so v Ryanairu zabeležili kar 15-odstoten skok.

V lanskem letu so sicer močne rezultate zabeležili tudi drugi nizkocenovniki. Po poročanju Reutersa so v norveškem prevozniku Air Shuttle zabeležili 29 milijonov potnikov, kar je 14 odstotkov več kot leto prej, v prevozniku Wizz Air pa so jih našteli 22,7 milijona oz. 19 odstotkov več kot leta 2015.

EasyJet, ki so ga bolj kot konkurente prizadele stavke v Franciji, obenem pa so se turisti zaradi strahu pred terorističnimi napadi izogibali nekaterim destinacijam, v katere leti, je medtem zabeležil 6,6-odstotno rast potnikov. Lani je tako z Easyjetom potovalo 74,5 milijona potnikov.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.