Svet
244 ogledov

Ryanair uvaja nov strošek

Irski nizkocenovni letalski prevoznik Ryanair je potrdil, da bodo na njihovih le Žurnal24 main
S 1. septembrom bo letalski prevoznik Ryanair uvedel novost, zaradi katere bodo potniki morali odpreti svoje denarnice.

"Zmanjšujemo stroške rezervacij sedežev za otroke na 0 evrov in uvajamo obvezno rezervacijo sedeža za enega odraslega v družini, kar bo znašalo 4 evre. Letenje z Ryanairom bo tako cenejše, še bolj enostavno za potnike z majhnimi otroki, zagotovoljeno bo tudi, da bodo vedno sedeli skupaj," pravi Kenny Jacobs iz Ryanaira. 

Obvezna rezervacija sedeža za vse, ki potujejo z otroki

Odrasli, ki bodo potovali z otroci, mlajšimi od 12 let, bodo morali ob nakupu kart rezervirati sedež na letalu, za kar bodo odšteli 4 evre. Tako bodo vsi otroci, mlajši od 12 let, za katere bodo tudi kupili karte, imeli rezervirane sedeže, za katere pa ne bo treba odšteti denarja. Takšen način kupovanja letalskih kart bo stopil v veljavo 1. septembra. S tem, ko bodo odrasli rezervirali sedež, bo zagotovljeno, da bodo na letalu sedeli skupaj s svojimi otroci. Za otroke, starejše od 12 let, in druge odrasle, za katere bo kupec v istem paketu kupil karte, rezervacija sedežev ne bo obvezna.

Za takšno potezo so se pri Ryanairu odločili, ker so v letošnji poletni sezoni imeli veliko težav s posedanjem odraslih in mlajših otrok na letalu. Težava je nastala, ker si mnogi ljudje rezervirajo sedeže, zaradi česar ni bilo mogoče vseh družin, ki sedežev niso rezervirale, posesti skupaj. Kabinsko osebje je bilo tako soočeno s težavami zaradi presedanja, prihajalo je tudi do zamud. Pri Ryanairu pojasnjujejo, da ne morejo presedati potnikov, ki so plačali za rezervacijo sedeža, da bi ugodili željam tistih, ki tega niso storili. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.