Šport
35 ogledov

RZS dala prosto pot Deniču za odhod v Minsk

Boris Denič Reuters
Predsedstvo Rokometne zveze Slovenije (RZS) je na 22. korespondenčni seji selektorju moške rokometne reprezentance Borisu Deniču dovolilo podpis pogodbe s klubom v tujini, so v četrtek sporočili iz pisarne RZS.

Od 23 članov predsedstva je do roka glasovalo 14 članov in vseh 14 je glasovalo za predlog kolegija predsednika Rokometne zveze Slovenije (RZS). Predsedstvo RZS je tako Borisu Deniču, ki ima mandat selektorja moške članske reprezentance do konca poletnih olimpijskih iger v Rio de Janeiru leta 2016, prižgalo zeleno luč za vodenje kluba v tujini.

Pogodba s klubom mu mora omogočati nemoteno delo z reprezentanco, v skladu s koledarjem Evropske rokometne zveze (EHF) in Mednarodne rokometne zvez (IHF) ter v skladu s pogodbo z RZS.

Za Deniča je tako odpravljena zadnja ovira za prevzem trenerja beloruskega kluba Dinama iz Minska, s katerim je tik pred podpisom pogodbe. Ob Deniču naj bi belorusko ekipo okrepila še slovenska reprezentanta David Miklavčič iz velenjskega Gorenja in Uroš Bundalo iz koprskega Cimosa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.