Slovenija
33 ogledov

S 1. julijem 30 skupnih mest s Hrvaško

dolenjska 20.04.11., obrezje, promet, policija, mejni prehod, meja, foto: nada c Nada Černič Cvetanovski
Vlada je sprejela uredbo o ratifikaciji dogovora s Hrvaško o ureditvi skupnih službenih mest za opravljanje mejne kontrole.

Dogovor določa 30 takšnih skupnih mest, začne pa veljati 1. julija z vstopom Hrvaške v EU, so sporočili iz vladnega urada za komuniciranje.

Dogovor določa skupna službena mesta za mejno kontrolo na naslednjih mejnih prehodih za cestni promet: Petišovci-Mursko Središče, Gibina-Bukovje, Razkrižje-Banfi, Središče ob Dravi I-Preseka, Središče ob Dravi-Trnovec, Ormož-Otok Virje, Drenovec-Gornja Voća, Rajnkovec-Mali Tabor, Podčetrtek-Luke Poljanske, Imeno-Miljana, Sedlarjevo-Plavić, Orešje-Mihanović Dol, Stara vas Bizeljsko-Gornji Čemehovec, Rakovec-Kraj Donji, Obrežje-Bregana, Planina v Podbočju-Novo selo Žumberačko, Krmačina-Vivodina, Božakovo-Obrež, Metlika-Jurovski Brod, Krasinec-Pravutina, Žuniči-Prilišće, Sodevci-Blaževci, Osilnica-Zamost, Novi Kot-Prezid I, Babno Polje-Prezid, Novokračine-Lipa, Starod-Pasjak, Sočerga-Požane, Brezovica pri Gradinu-Lucija in Dragonja-Kaštel.

Državi sta se tudi dogovorili, da bo hrvaška mejna kontrola na mejnem prehodu za železniški promet Dobova-Savski Marof potekala na železniški postaji Dobova. Sicer pa določbe dogovora v ničemer ne prejudicirajo določanja in označevanja državne meje med Slovenijo in Hrvaško, poudarjajo v vladnem uradu za komuniciranje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.