Slovenija
29 ogledov

S 3.200 na 1.750 € za kvadratni meter

Celovški dvori, Ljubljana Saša Despot
Tudi 1.750 evrov za kvadratni meter Celovških dvorov je očitno preveč, saj na tokratni dražbi ni bilo niti enega dražitelja.

Propadla je še ena dražba stanovanj v Celovških dvorih, tokrat štirih, ki jih je prodajal stečajni upravitelj cerkniškega Gradišča Anton Jagodic. Ta je dal Vegrad Hilde Tovšak Gradišču Igorja Jurija Pogačarja za kompenzacijo in so zdaj v stečajni masi Gradišča, pišejo Finance. "Prodali nismo nobenega od štirih stanovanj. Jeseni bo nova dražba, cene bomo znižali še za okoli 15 odstotkov. Če prodaja znova ne bo uspešna, bomo razmišljali o drugih možnostih, tudi o prodaji prek zbiranja ponudb. Ljudje z nakupi odlašajo, sploh če niso ravno zaljubljeni v nepremičnino," je pojasnil Jagodic, ki je tokrat stanovanja prodajal po 1.621 do 1.875 evrov za kvadratni meter, pri čemer so v ceno vključeni tudi dva parkirna prostora in shramba.

Septembra oddaja ponudb

Stečajni upravitelj Vegrada AM Bojan Klenovšek, ki prav tako prodaja Celovške dvore, je v prvem poskusu prodal dve stanovanji od 52. Zdaj jih namerava 333 prodajati z zbiranjem ponudb, s čimer naj bi se strinjala tudi NLB kot ločitvena upnica, sodišče in upniški odbor pa še nista dala soglasja. Kljub temu naj bi avgusta Klenovšek na spletu objavil seznam teh stanovanj, tlorise in druge podatke o stanovanjih, septembra pa naj bi bil rok za oddajo nezavezujočih ponudb.

S 500 € za kvadratni meter vendarle ne bo šlo

"Banka je odločena prodati Celovške dvore, vendar ne za vsako ceno. Ponudb, kot je recimo 500 evrov za kvadratni meter, ne bo jemala resno," Finance navajajo vir blizu NLB. Banka je le spoznala, da brez izgube ne bo mogla končati primera Celovških dvorov, enako pa velja za vsa druga stanovanja iz stečajnih mas.

Komentarjev 1
  • mrki 08:43 19.julij 2012.

    jap , še enka hišica iz kart , ki se sesuva in pri kateri je imel tudi Zoki prste zdraven MOL pravi, da pri nakupu stanovanj v Celovških dvorih ni šlo za pomoč, pač pa za zagotavljanje ...prikaži več neprofitnih najemnih stanovanj. Svoje odgovore je že poslala pristojnim, postopek Evropske komisije pa traja približno dve leti.http://24ur.com/novice/slovenija/je-mol-pomagala-vegradu.html