Magazin
20 ogledov

S čim so se pri nas mastili predsedniki?

Brdo predsedniki Saša Despot
Kaj je pa danes na meniju?

 Diplomatsko kosilo. Osem voditeljev držav Zahodnega Balkana in francoski predsednik Francois Hollande, ki že od jutra zasedajo na Brdu pri Kranju, so si privoščili delovno kosilo.

Gostitelj, predsednik Borut Pahor, je gostom namenil pretežno jedi slovenske, domače kuhinje. Predsedniki so si tako najprej privoščili predjed, sestavljeno iz brdske dimljene postrvi na solati z oljčnim oljem in olivnim kruhom, ob tem pa nazdravili z rumeno rebulo (letnik 2011) vinarja Zvonimirja Simčiča iz Goriških brd.

Sledila je glavna jed, ko so gostom postregli z rezinami hrbta ekološko gojenega goveda na zeleninem pireju ob mladi zelenjavi in žlikrofu iz zeliščne skute ter kozarcem rdeče kapljice; cabernet sauvignona (letnik 2007) vinarjev Movie iz Goriških brd.

Na koncu so se posladkali z jogurtovo-smetanovo kremo z malinami in kavo z ročno izdelanim brdskim čokoladnim tartufom.

Takoj po kosilu, ki je bilo tako ali tako delovno, je sledilo še več dela. Pahor se je srečal s črnogorskim predsednikom.

Komentarjev 3
  • mia 19:57 28.julij 2013.

    glede na to, da pijejo v službi ni čudno kam plovemo

  • renemario 17:54 25.julij 2013.

    Normalen človek si po kosilu malce odpočije, ker je pred tem dela. Til ekvazi delavci so sam jezike obračali...torej so lahko nadaljevali z "delom".

  • ocean 15:57 25.julij 2013.

    Gospa Anja nam je predstavila balkanske jedi in balkansko vino... :) Predvsem pa je bila velika čast za postrvi in govedo, da so bili usmrčeni morda prav zato, da so lahko postali obrok s katerim so se po novinarkinem pisanju ...prikaži veču mastili državniki osmih zahodnih balkanskih držav z gostom iz Francije. Vse do sedaj sem bil prepričan, da je Slovenija del srednje Evrope... :)