Svet
18 ogledov

S Facebooka kradejo fotografije otrok in se iz njih norčujejo

Facebook Saša Despot
Skupina na Facebooku krade fotografije otrok in se iz njih norčuje. Starši so zgroženi, Facebook primer že preiskuje.

Eno od skupin na družabem omrežju Facebook obtožujejo, da od oseb, ki na svojih profilih objavljajo fotografije otrok, slednje kradejo in se iz njih norčujejo. S profilov jemljejo fotografije, ki niso zaščitene, po njihovi presoji pa gre za "grde“ otroke, katerih fotografije nato objavijo na drugi spletni strani in se iz njih norčujejo. Nekatere med njimi so bile celo spremenjene in so se pojavile ob fotografijah risanih junakov, s tem pa primerjajo otrokovo domnevno podobnost.

Starši, ki so opazili fotografije svojih otrok na spletu, so zgroženi. "Objavila sem fotografijo sina na prvi šolski dan, ali njegovo novo oblačilo ali čisto kaj drugega, da bi moji prijatelji to videli. Nisem vedela, da obstaja skupina, ki te fotografije jemlje in se iz otrok norčuje," je povedala Ellen Veach, ena od mater, ki je našla fotografijo svojega otroka na spletni strani. "To je nekaj, kar mislim, da mati ali druga odrasla ženska ne bi naredila."

Spletno stran naj bi že ukinili, pri Facebooku pa so potrdili, da preiskujejo primer.

Omenjen incident je le opozorilo, da morajo uporabniki preveriti nastavitve o varnosti, da na primer prijatelji njihovih prijateljev ne morejo dostopati do objavljenih fotografij.

Komentarjev 6
  • YASSIR 15:38 10.november 2013.

    zanimiva povezava če koga zanimajo poslovni rezultati twiterjahttp://www.denarinfinance.com/?p=1179poglejte si galerijo slik kjer je prikazana rast števila uporabnikov in poslovni rezultati po letih

  • macahajnar 23:02 09.november 2013.

    Ne vem zakaj vsi mislijo, da je nekdo dolžan pazit prav na njih!? Če se objavijo, pojavijo - so gor...; in globalna scena se zabava in uživa posvoje še naprej tko kot doslej

  • mrki 22:46 09.november 2013.

    dobrodošli v digitalni posiljevalnici!!! kar zaide na net , bo tam ostalo do sodnega dne.