Slovenija > Črna kronika
53 ogledov

S helikopterjem v UKC

Soteskanje Shutterstock Fotografija je simbolična.
Pri soteskanju na Tolminskem se je hudo poškodoval avstrijski državljan.

Včeraj se je nekaj po 14. uri med krajema Krn ter Kamno pri Kobaridu pri soteskanju v potoku Volarja na Gregorčičevem slapu hudo poškodoval avstrijski turist. "Skupina osmih tujih državljanov, sedem avstrijskih in eden nizozemski, se je v lastni režiji odpravila na soteskanje preko Gregorčičevega slapu nad vasjo Vrsno," je pojasnil Dean Božnik s PU Nova Gorica. "Vsi so v Avstriji vodniki soteskanja in so želeli letošnjo sezono zaključiti z izletom pri nas."

Zmotil ga je močan curek vode

Pri tem se je poškodoval 41-letni avstrijski državljan, ki ga je pri spustu čez slap zajel močan curek vode, zaradi česar je spustil vrv, po kateri se je spuščal in padel v tolmun pod njim. Pred njim se je spustil 31-letnik, ki je spust uspešno prestal. "Za njim se je odpravil 41-letni Avstrijec, ki pa je med spustom prišel pod močan curek vode in se ni mogel pripeti na vmesno sidrišče, pod pritiskom vode je popustil prijem in omahnil v globino med deset in enajst metrov," je pojasnil Božnik. "Pristal je v plitek tolmun, kamor se izteka slap."

Na kraju nesreče so mu najprej nudili pomoč kolegi, nato pa petnajst gorskih reševalcev iz Tolmina in Bovca ter ekipa helikopterske nujne medicinske pomoči, ki ga je s helikopterjem Slovenske vojske prepeljala na zdravljenje v ljubljanski UKC.

Pred tremi leti trije mrtvi

Pred tremi leti se je pri soteskanju na reki Učja pri Bovcu zgodila huda nesreča, v kateri so umrli trije poljski državljani.

PREBERITE:

Spusta po reki se je avguta leta 2011 udeležila skupina sedmih Poljakov, pri čemer je eni od žensk ob reki, ki je zaradi večje količine padavin v zadnjih dneh precej narasla, spodrsnilo, tako da je padla v tolmun in ostala pod vodo.

Poljaka iz skupine sta skočila v tolmun, da bi jo rešila, a neuspešno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.