Magazin > Lepota & telo
42 ogledov

S hrano nad gripo

bučna semena Shutterstock
Sezona prehladnih in drugih tipično zimskih obolenj je tu, zato je smiselno poskusiti se čim bolj zaščititi. Hrana, ki jo jeste, lahko zelo vpliva na vašo dovzetnost za obolenje.

Strokovnjakinja Rachel Berman svetuje uživanje nekaterih živil, ki bodo okrepila vaš obrambni mehanizem. Med šestimi živili, ki jih izpostavlja so bučna semena, ki vsebujejo veliko cinka. Slednji vpliva na moč vaših belih krvnih teles, ki so ključna v boju proti obolenjem. 

Bermanova med živili, ki krepijo odpornost, izpostavlja tudi tuno. Kot pravi, je tuna odličen vir selena. Gobe so namreč nasičene z beta glukani, ki pomahajo telesu v boju z infekcijo. Poleg gob bo na vaš imunski sistem blagodejno vplival tudi sladki krompir, ki je bogat z vitaminom A. 

Spomniti velja tudi na zeleni čaj, ki vsebuje veliko antioksidantov. Poleg tega pa vas v dneh, ko je zunaj bolj mrzlo še lepo pogreje. Vašemu imunskemu sistemu boste naredili uslugo tudi, če boste jedli probiotike, ki se nahajajo v jogurtu in drugi naravno fermentirani hrani. 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.