Magazin > Odnosi in prosti čas
29 ogledov

S kakšnimi prevarami prežijo na turiste

Louvre Profimedias
Na dopustu se pazite prevarantov, ki prežijo na turiste.

V Grčiji se bojte lepe ženske, ki vas vabi na pijačo, v Parizu pa "gluhih" otrok.

Predstavljamo vam še nekaj primerov.

V Parizu, Rimu, Barceloni in Kairu se izogibajte prodajalcem rož in zapestnic. Na silo vam bodo v roke tiščali vrtnico ali nakit, nato pa zahtevali plačilo. Lahko se zgodi tudi to, da vas, medtem ko se z njimi prepirate, okradejo.

Iz mesta ljubezni – Pariza - poročajo o prevari s prstani. Do turistov je že večkrat pristopila neznanka, odvrgla prstan in jih vprašala, ali je njihov. Nato je obroček pobrala in turistu zatrdila, da gre za pravo zlato ter mu ga prodala za zasoljeno ceno.

V Rimu naj bi se že nekajkrat zgodilo, da je neznanka turistu v roke potisnila otroka, največkrat lutko. Šokirani turist tako ni bil pozoren na ženskinega spremljevalca, ki ga je medtem okradel.

V Londonu in tudi v Parizu se izogibajte uličnim čarovnikom. Medtem ko opazujete njihove trike, vas njegovi pajdaši okradejo.

V Madridu in v New Delhiju se v velikem loku izogibajte ženskam z rožmarinom, ki velja za znak prijateljstva. V roke vam bo namreč potisnila šop zelišč in vas nato zgrabila za roko, iz katere vam bo začela brati, nato pa zahtevala plačilo. Če ji denarja ne boste dali, vas bo preklela … Bi tvegali?

V Istanbulu se vam lahko pripeti podobna zgodba. Tam so najbolj dejavni loščilci čevljev, ki pred mimoidočega vržejo krtačo in mu nato v zahvalo, da jo je pobral, zloščijo čevlje. Seveda ne brezplačno …

V Buenos Airesu in Riu de Janeiru turista "nehote“ polijejo s pijačo. Nato mu poskušajo pomagati, pri tem pa ga okradejo.

Turisti poročajo, da so jim v Bangkoku ponudili nočni avtobus, za katerega so na koncu plačali več, kot so pričakovali. Dobro preverite, preden sprejmete ponudbo in pazite na svojo prtljago.

Tudi v Las Vegasu mrgoli prevarantov, med njimi so tudi taksisti. Že kar nekajkrat se je zgodilo, da so turiste pripeljali do hotela in njihove kovčke zložili na pločnik ter se hitro odpeljali. Turisti so pozneje opazili, da pogrešajo kos prtljage.

V Mehiki in Bukarešti pa na turiste prežijo lažni policisti, ki trdijo, da morajo pregledati denar, ki ga nosite v denarnici, saj je v obtoku več ponarejenih bankovcev. Ko boste denarnico dobili nazaj, bo po vsej verjetnosti kaj manjkalo. Morda vas bodo vprašali še po vizi in se pretvarjali, da je z njo nekaj narobe ter vas oglobili.

Najbolj seksi prevarantke pa na vas prežijo v Atenah. Tam vas lahko ogovori lepa Grkinja in vas povabi na pijačo. Na koncu večera vam bo gostinec pred nos pomolil vrtoglav račun.

V Parizu pa so opazili skupino otrok, ki se pretvarjajo, da so gluhi, in turiste prosijo za donacijo v dobrodelne namene. Medtem ko z vami poskušajo komunicirati, vas olajšajo za denarnico.

V Barceloni in Madridu pa se pazite "zaposlenih“ v hotelu, v katerem prebivate. Zgodilo se je namreč, da so potrkali na vrata turistov, češ da gre za rutinski pregled. Medtem ko se eden z žrtvijo pogovarja, ga drugi okrade.

To je le nekaj primerov, zagotovo pa jih je še mnogo več. Bodite previdni in ne zaupajte neznancem.

Komentarjev 4
  • gamarac 19:32 23.julij 2014.

    Prosim za izpolnitev kratke anonimne ankete na temo varnost osebnih vozil:https://www.1ka.si/a/43295Hvala in lep pozdrav

  • c1305166 10:27 23.julij 2014.

    Kaj, če bi objavili kar originalno infografiko?http://editorial.designtaxi.com/news-scams22072014/big.jpg

  • Leon Plemeniti 10:04 23.julij 2014.

    V Sloveniji te tud krade in ropa vzhodno evropska golazen !!!