Slovenija > Črna kronika
54 ogledov

S kombijem zdrvel čez mejo

kombi ilegalni prevoz PU Novo mesto
Voznik kombija se je na mejnem prehodu Obrežje izognil mejni kontroli. Ko so ga policisti po zasledovanju ustavili, so odkrili razlog za njegovo izmikanje kontroli.

Voznik kombiniranega vozila bolgarskih registrskih oznak se je na mejnem prehodu Obrežje izognil mejni kontroli slovenskih policistov in s pospešeno hitrostjo nadaljeval z vožnjo. Policisti so zapeljali za njim, ga ustavljali s svetlobnimi in zvočnimi signali, a voznik znakov ni upošteval in je nadaljeval z vožnjo. 

Dva kilometra od mejnega prehoda so ga ustavili in pri pregledu odkrili vzrok za njegovo dejanje. 52-letni Bolgar je v kombiju prevažal 15 državljanov Afganistana. Policisti so mu odvzeli prostost in ga pridržali. 

Izrečena mu je bila globa v višini 2400 evrov. Danes ga bodo s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku. Državljane Afganistana bodo po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom. 

dezurni@zurnal24.si

 

 
Komentarjev 1
  • ojla 18:21 01.februar 2017.

    Hitro zasluženi denar, le malo prisotnega straha,nam pa velike stroške z njimi,če bi ostali pri nas.Mej sploh več ne rabimo, če lahko prideš v Evropo brez dokumentov. So bili to islamisti,ki čakajo na pot v Evropo.?