Slovenija
37 ogledov

S pljučne pečenke na ipade

Protestnica v Kranju Saša Despot
Mestni svetniki. Pri Desusu kupujejo ipade 4. generacije, v SDS pa »študirajo« Word.

Če so kranjski mestni svetniki leto 2011 zaznamovali z nakupom več kot 200 kilogramov mesa, se je lani očitno povečala potreba po informatizaciji svetniških skupin. Ob izteku leta so namreč v štirih svetniških skupinah kupili vsaj sedem tabličnih računalnikov ipad, kažejo podatki o porabi sredstev, namenjenih delu svetniških skupin v Mestni občini Kranj (MOK).

Upokojensko napredni

Na zadnji dan starega leta so tako v kranjskem Desusu, ki ima tri svetnike, kupili tablice ipad 4. generacije v vrednosti 2.230 evrov, a števila in modela tablic iz podatkov, ki so nam jih posredovali z MOK, ni bilo mogoče razbrati. Je pa jasno, da so ipad 3 za 856 evrov, v evidencah prav tako knjižen 31. decembra lani, kupili pri Pozitivni Sloveniji, ki ima dva svetnika, ena od njiju je Alenka Bratušek, aktualna predsednica stranke, ki je nadomestila »zamrznjenega« Zorana Jankovića.

Z novim prenosnim računalnikom se lahko od 31. decembra pohvalijo tudi pri kranjskem Zaresu. Stal jih je 1.191 evrov, že v juniju pa sta si dva mestna svetnika privoščila tudi vsak svojega ipada v skupni vrednosti 1.540 evrov. Lista Hermine Krt s štirimi svetniki je 31. decembra porabila skupno 2.020 evrov za ipad in računalnik thinkpad, izstopa pa še laserski tiskalnik samsung, vreden 954 evrov, ki so ga konec decembra kupili v svetniški skupini Stranka za napredek krajevnih skupnosti (SZNKS). Ta zaradi »afere meso« sicer šteje le še enega člana, trije pa so decembra lani ustanovili novo skupino. Svetniki so kupili tudi tri mobilne telefone, dva v SZNKS, enega pa v LDS. Najcenejši je stal 613 evrov.

V SDS so se izobraževali

V svetniških skupinah SDS (8 svetnikov) in SD (5) niso kupovali ipadov, sta pa obe skupini v zadnjih dneh decembra kupili hladilnik. Pri SDS najdemo tudi račun z dne 21. decembra z naslovom Izobraževanje Word, Excel, Powerpoint v višini 4.992 evrov. Štiri plačila z datumom 24. december (vsako po 512 evrov) pa so bila namenjena udeležbi na tečaju ohranjanja kulturne dediščine. V SD so skoraj štiri tisočake ob koncu leta namenili za tisk novoletnih in rojstnodnevnih čestitk ter kuvert in dopisov SD Kranj.

Meso tokrat drugam

Za pogostitve je glede na število svetnikov (imajo le enega) največ odštela SLS – 1.020 evrov. Bratuškova in njen svetniški kolega Alojzij Potočnik sta za plačilo storitev gostilne Krištof plačala 693 evrov, skupaj pa za reprezentanco porabila 1.216 evrov. Kot kaže, so meso tokrat kupovali pri SDS, ki je sicer za reprezentanco v primerjavi z nekaterimi zapravila manj (3.382 evrov pri osmih mestnih svetnikih). Pri eni od mesarij v Kranju so v toplejšem delu leta (med majem in septembrom) porabili 1.200 evrov. Pri Desusu se računi za reprezentanco petkrat ustavijo pri malenkost manj kot 40 evrih – trikrat v Društvu upokojencev Kranj, dvakrat pa v baru Stara pošta.

Komentarjev 1
  • 4d5eccf93739c6305aaf8969a682cc57e1fd7395 08:34 11.februar 2013.

    Pa kdo se danes uporablja Microsoftov Word?? Za na hitro natipkat zadostuje Google Docs, ali Libre/Open Office, za kaksne resne stvari pa itak ni drugega kot Latex.