Slovenija > Črna kronika
59 ogledov

Na počivališču pobrali 175 kilogramov kokaina

Zaseg kokaina na počivališču Povir
1/9
PU Koper
Koprski kriminalisti so med naključnim nadzorom naleteli na dve tovorni vozili, v katerih naj bi se droga tihotapila med prevozom sadja iz Španije.

Koprski kriminalisti so sredi preteklega tedna na počivališču Povir ob primorski avtocesti v smeri iz Kopra proti Ljubljani zasegli okoli 175 kilogramov kokaina. 

"Cena kokaina na ilegalnem tržišču se giblje med 5 in 7 milijonov evrov. V primeru prodaje na drobno, bi vrednost zaseženega kokaina tako narasla tudi do 14 milijonov evrov," ugotavljajo na koprski policijski upravi.

Pes je zavohal drogo

Med poostrenim nadzorom so kriminalisti, skupaj z cestninskimi nadzorniki Družbe za avtoceste (Dars)in inšpektorji Finančne uprave (Furs), najprej izsledili 39-letnega Srba, voznika tovornjaka, ki je prevažal 26 paketov droge oziroma skupno okoli 68 kilogramov kokaina.

"Pri pregledu voznikove kabine je pričel službeni pes intenzivno ovohavati in značilno nakazovati prisotnost vonja po prepovedani drogi. V predelu voznikove kabine, kjer se nahaja ležišče, sta bili najdeni dve večji potovalni torbi iz blaga, v katerih se je nahajalo večje število paketov, ki so bili oviti v gumijaste embalaže različnih barv," dodajajo na policiji. Voznika je policija takoj pridržala.

Še 107 kilogramov kokaina

Po prijetju 39-letnika je policijski pes z delom nadaljeval. "Po zaključenem pregledu omenjenega tovornega vozila je vodnik službenega psa opravil še pregled širše okolice. Pri tem je ob desnem robu parkirnega prostora bencinskega servisa, oziroma počivališča, opazil tovorno vozilo, znamke Man, registrskega območja Celje. Na travnatem robu, v neposredni bližini priklopnika, so bili najdeni zapuščeni štirje črni nahrbtniki in športna torba ter kontaktni ključi tovornega vozila. Najdene nahrbtnike in športno torbo je službeni pes pričel ovohavati in ponovno značilno nakazovati prisotnost vonja po prepovedani drogi," dodajajo na policiji.

Kriminalisti so takoj postali pozorni na sumljivo dogajanje v bližini in temeljito pregledali odvržene nahrbtnike. "Ugotovljeno je bilo, da v najdenih navedenih nahrbtnikih in torbi nahaja skupno 48 paketov kvadraste oblike, ovitih v gumijaste embalaže različnih barv in velikosti. Za odvržene kontaktne ključe je bilo ugotovljeno, da pripadajo v neposredni bližini parkiranemu tovornemu vozilu, katero pa je bilo zapuščeno s še vedno prižganimi lučmi in le priprtimi vrati voznikove kabine. Ugotovljeno je bilo, da je bilo v 48 paketih nekaj več kot 107 kilogramov bruto teže prepovedane droge kokain," še pravijo na policiji.

Vsa ta droga pa je, ugotavljajo policisti, v Slovenijo pripotovala skupaj s sadjem iz Španije. "Najmanj dva osumljena voznika dveh tovornih vozil, ki sta last istega podjetja s sedežem na območju Štajerske sta opravljala naročen prevoz sadja iz Španije v Slovenijo. Osumljena sta očitno izkoristila legalen prevoz za prevzem večje količine kokaina na ozemlju Španije, pri tem pa sta bila prestrežena v Sloveniji med izvajanjem poostrenega nadzora. 39. letni državljan Srbije, voznik prvega tovornega vozila je bil odkrit v postopku s koprskimi policisti, voznik drugega tovornega vozila pa je očitno ob zaznavi izvajanj poostrene kontrole tovornih vozil tega dne na počivališču Povir, vozilo očitno zapustil in zbežal neznano kam. Pred tem je očitno iz vozila odvrgel nahrbtnike in torbo s kokainom."

Obema voznika zaradi domnevnega tihotapljenja kokaina grozi do 10 let zapora. 39-letnega Srba je preiskovalni sodnik že zaslišal in zanj odredil pripor. Drugega voznika pa policisti še iščejo.

Komentarjev 2
  • f5b0a37161572a16434c3a9b735044179b6963f0 10:16 27.november 2014.

    potem ti prodajaš škart robo in nateguješ folk

  • mediaklikibuy 15:49 26.november 2014.

    Vabljeni na stran WWW.IBUY-ELECTRONICS.COM, kjer se najde veliko izdelkov kot so TV-ji, pametni telefoni, tablice, zvočniki, športne kamere…z kodo »ibuy123« do 10% popusta na vse, še ne znižane izdelke!