Šport
19 ogledov

S Polom prekinil dirko in dobil osem mesecev zapora

Jack Cottle VW Polo Youtube (PrtSc)
22-letni Jack Cottle iz Sussexa je dobil osemmesečno zaporno kazen, ker je z Volkswagen Polom junija sredi dirke zapeljal na stezo Brands Hatch v Kentu.

V Polu so sedeli Jack Cottle, njegovo 18-letno dekle Saskia Fisk in Jackov prijatelj, ki je vse skupaj snemal v avtomobilu. Prestrašeno Saskio, sicer lastnico avtomobila, je sredi nore vožnje zgrabila panika in je Cottla prosila, naj se ustavi, a je ta odpeljal celoten krog. Vozniki na dirki so morali ob Jackovem podvigu upočasniti, k sreči ni prišlo do nesreče.

"Idiotsko obnašanje"

Fiskova je po "dirki" morala v bolnišnico zaradi napada panike, Jack in njegov prijatelj pa sta celoten video objavila na Youtubu. Sodnik je ob izreku kazni dejal, da so bila njegova dejanja načrtovana in da bi lahko izzval nesrečo s hujšimi posledicami.

"Takšno idiotsko obnašanje zasluži zapor. Naj bo primer tistim, ki bi jim kaj podobnega padlo na pamet. Sedaj vedo, da takšno obnašanje ni le neumno, ampak vodi tudi za zapahe," je ob sodbi dejal direktor podjetja, ki ima v lasti dirkališče Brands Hatch, Jonathan Palmer. Med Jackovim ekscesom se je sicer odvijala štiriurna dirka za Fun Cup.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.