Slovenija > Črna kronika
84 ogledov

S ponarejnim plačala kazen za neveljavno vinjeto

bankovec, 50 evrov, Profimedias
Madžara sta se čez Slovenijo peljala z neveljavno vinjeto in Darsovo kazen plačala s ponarejenimi bankovci.

Policisti so 28. 11. ob 2.30 odvzeli prostost madžarskim državljanoma, ki sta s kombiniranim vozilom nameravala potovati čez Slovenijo v Italijo. 34-letni moški in 33-letna ženska sta imela nameščena neveljavno vinjeto, zato jima je bila v postopku z delavci Darsa izrečena kazen, ki sta jo plačala s štirimi bankovci za 50 evrov, od katerih so bili trije ponarejeni. 

V nadaljnjem policijskem postopku je 33-letna ženska policistom izročila še 37 ponarejenih bankovcev za 50 evrov z osmimi različnimi serijskimi številkami. Preiskava je pokazala, da sta osumljena nameravalaja vse ponarejene bankovce unovčiti oziroma zamenjati na območju Slovenije ali Italije. Osumljena sta bila privedena na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, ki je na predlog Okrožnega državnega tožilstva zoper oba odredil pripor. Policisti in kriminalisti nadaljujejo z zbiranjem podatkov o tem, ali sta osumljena na našem območju že izvršila kakšna kazenska dejanja.

Previdno pri poslovanju z gotovino

Policija opozarja, naj bodo ljudje, ki dnevno poslujejo z gotovino pozorni na sumljive oziroma ponarejen bankovce. "Če s poskusom otip-pregled-nagib ugotovite oziroma sumite, da bankovec ni pristen, je možno, da je ponarejen in ga zato ne sprejmite. Če pa ste bankovec, ki se vam zdi sumljiv, že sprejeli, takoj obvestite policijo," opozarjajo na policiji. Pristnost bankovcev lahko preverite tudi na najbližji banki.  

Policija ob tem svetuje, da si poskušate zapomniti kdaj, kje in od koga ste prejeli bankovec. "Če bankovec, za katerega sumite, da je ponarejen, vrnete v obtok, storite kaznivo dejanje. Zato bodite pozorni, ponarejeni bankovci so popolnoma brez vrednosti. Če sprejmete ponaredek, vam škoda ne bo povrnjena," še dodajajo.

Komentarjev 2
  • Žurnalček 15:09 05.december 2014.

    Da ti pa Narodna banka takoj zamenja pravega , če jim prineseš ponaredek z vsemi podatki, kje si ga dobil , pa zgleda v tej kurčevski Državi ni mogoče !

  • f5b0a37161572a16434c3a9b735044179b6963f0 11:42 05.december 2014.

    no in ponarejenga dobiš nevede in kupiš naprej in sam nastradaš?????????????????????policajska logika ni kajJaz sem ga dobil v roke in to 100 eur in ni niti eden pogruntal da je ponarejen dokler nam ni policaj razložil kje se ...prikaži več to opazi,verjemite ,če bi ga ponovno dobil spet be bi pogruntal ker so res dobro ponarejeni odkar imamo aparat za preverjanje bankovcev je zdaj mir