Šport
65 ogledov

S prepovedjo za OI tudi Slovenka

Blaža Klemenčič olimpijske igre 2012 London Stanko Gruden/STA
Ob kopici ruskih športnikov na olimpijskih igrah v Riu ne bo smela nastopiti tudi slovenska predstavnica.

Slovenska gorska kolesarka Blaža Klemenčič ne bo nastopila na avgustovskih olimpijskih igrah v Rio de Janeiru. Njen primer na Mednarodnem športnem arbitražnem razsodišču namreč še ni končan.

"Gorska kolesarka Blaža Klemenčič ne bo nastopila na prihajajočih olimpijskih igrah v Riu de Janeiru. To je sporočila Mednarodna kolesarska zveza, ki je Mednarodni olimpijski komite zaprosila, naj ne potrdi njenega nastopa na olimpijskih igrah, saj njen primer na Arbitražnem sodišču v Lozani še ni zaključen," so sporočil iz Olimpijskega komiteja Slovenije.

Mednarodna kolesarska zveza je septembra lani objavil prepoved nastopanja za Klemenčičevo, od takrat pa dobitnica srebra in brona na evropskem prvenstvu 2014 in 2015 ni smela tekmovati. Po vnovičnem pregledu dopinškega vzorca, ki so ji ga odvzeli 27. marca 2012, so ji namreč potrdili jemanje eritropoetina in jo kaznovali z dvoletno prepovedjo nastopanja. Vsi rezultati Blaže Klemenčič med 27. marcem 2012 in 31. decembrom 2012 so izbrisani.

Slovenske barve v gorskem kolesarstvu bo v Braziliji sicer branila Tanja Žakelj.

Komentarjev 1
  • izRODEk 20:57 26.julij 2016.

    Glede sankcij v zvezi z dopingom sedaj vlada totalni kaos. Očitno je, da so Ruske športnike kaznovali politično, zdaj pa se umivajo na parih drugih primerih, da bodo ubranili kanček verodostojnosti. V resnici pa je jasno: ZDA so okupirale tudi ...prikaži več šport in ga sedaj krojijo po svoji podobi. Kdor ima denar in se je pripravljen ukloniti gospodarju, ta lahko sodeluje. Kdor se upra, ostane doma.Bombardiranje Združenih držav Amerike je edina rešitev za ta planet. Zravnati z zemljo!SF/SN!