Slovenija
41 ogledov

S Primorjem ali brez njega

Primorje Iztok Golob
Škofjeloška obvoznica. Gradnja predora krepko zamuja, dela so prekinjena.

Škofja Loka. Gradnja predora na poljanski obvoznici stoji in zamuja že skoraj pol leta. Na sestanku 23. novembra naj bi dobili odgovor na vprašanje, ali je izvajalec še sposoben dokončati dela. “Vzrok za zamudo je splošno znano stanje podjetja Primorje,” pojasnjujejo na Darsu, pri čemer ne izključujejo možnosti prekinitve pogodbe in iskanja novega izvajalca.

“Za preboj predora izvajalec potrebuje še pet mesecev, datum preboja pa je odvisen od nadaljevanja del, ki so trenutno prekinjena,” pravijo na Direkciji Republike Slovenije za ceste (DRSC). Ocenjujejo, da okrog pet mesecev sicer zamuja tudi gradnja predora. “Projekt si prizadevamo zaključiti z izbranim Primorjem, če pa bo pogodba prekinjena, bo nov izvajalec izbran v skladu z zakonom o javnem naročanju,” dodajajo. Gradnja naj bi bila končana predvidoma leta 2013, župan Miha Ješe pa je prepričan, da je rok še mogoče ujeti.

Medtem na območju prve etape poljanske obvoznice, od Ljubljanske ceste do vhoda v predor, ni več težav. “Dela na prvi etapi so v polnem teku,” zagotavljajo na DRSC.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.