Slovenija
33 ogledov

S QR-kodo na potep okoli žice

PST Boštjan Tacol
Letošnji že 56. pohod okoli žice v Ljubljani, ki bo potekal drugi vikend v maju, si lahko popestrite tudi z branjem posebnih zgodbic pohodnikov, ki jih bodo ti "shranili" v QR-kode na osmih kontrolnih točkah. A nikar ne pozabite svoje zgodbe prispevati tudi sami.

Da bo 35 kilometrov dolga pot okoli žice karseda zabavna, lahko poskrbi prav vsak pohodnik sam. Najprej si izmislite kakšno zanimivo zgodbico – ta je lahko kriminalka, grozljivka, romantična ali pa erotična – in jo razdelite na osem kosov (lahko tudi manj – to je odvisno od tega, koliko poti nameravate prehoditi oziroma na koliko kontrolnih točkah se nameravate ustaviti).

Vseh kontrolnih točk je namreč osem, in če se boste odločili za pešačenje celega kroga okoli Ljubljane, potem vsako osmino zgodbice označite z vrstnim redom (1/8, 2/8, ...) in pri tem pazite, da bo v dolžino merila le 250 znakov.

Nato greste na spletno stran QR-Code Generator in vsak del zgodbice spremenite v QR-kodo. Slednjo natisnite in jo po delih odložite na vidno mesto ob kontrolnih točkah.

Tako bodo lahko pohodniki, ki bodo prišli za vami, od točke do točke nestrpno čakali na nadaljevanje zgodbe in 35 kilometrov dolga pot bo minila, kot bi mignil. Podrobnejša navodila preberite v blogu komunikologa Domna Saviča, ki je tudi avtor akcije #dpot2012.

Raje QR-koda z zgodbico kot samo "Like"

Slednji je za zurnal24.si ob tem povedal, da je idejo za to akcijo dobil, ko je veliko pohodnikov v prejšnjih letih na Twitterju in Facebooku objavljalo tvite in fotografije s poti. Tako so se med seboj obveščali, na katerem koncu poti so ali pa koliko so je že prehodili.

Želi si, da bi pohodniki oziroma navdušenci nad sodobnimi tehnologijami tokrat aktivno sodelovali, ne pa samo s pritiskom na Facebookov gumb "Like".

Zato pričakuje, da bodo prav slednji pripravili veliko zgodb in tako pohod še dodatno popestrili. Pri ustvarjanju zgodb pa so dobrodošli tudi vsi drugi.

Torej, pohodniki, veselo na delo! Časa imate namreč manj kot 14 dni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.