Slovenija
28 ogledov

S selfijem do plačila z Mastercard kartico

sebek selfie Shutterstock
Mastercard najavlja, da bo za avtentičnost pri spletnem plačevanju v prihodnje moč uporabljati tako imenovane selfije, pa tudi odtisek prsta, najavlja The Verge.

Mastercard je že v lanskem letu začel testirati tehnologijo na podlagi obrazne prepoznave, s pomočjo katere se preverja oziroma potrdi identiteto uporabnika. 92 odstotkov ljudi, ki je sodelovalo pri testiranju novosti ocenjujejo, da je ta veliko boljša od dosedanjih oblik preverjanja.

Za uporabo tako imenovanega selfi plačila bo potrebno na pametni telefon ali tablico namestiti aplikacijo, vnesti podatke o kreditni kartici (kar je potrebno vnesti tudi pri sedanjih oblikah plačevanja), nato pa fotografirati svoj obraz.

Pa še to, med fotografiranjem bodo morali uporabniki zapreti in odpreti oči, s čimer bodo dokazali, da pred kamero telefona ali tablice ni fotografija. Iz Mastercarda še sporočajo, da aplikacija uporablja algoritme, ki lahko prepoznajo, če nekdo skuša sisttem prinesti okrog z uporabo video posnetka.

Novi sistem plačevanja naj bi Mastercard prihodnje leto uvedel na območju Združenih držav Amerike, Kanade in Zahodne Evrope.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.