Slovenija
59 ogledov

S skuterji so se po Bohinjskem jezeru dobesedno izživljali

Bohinjsko jezero Žurnal24 main
Na Bohinjskem jezeru so si nekateri res dali duška, opozarja ljubitelj Bohinja, ki župana sprašuje: "Ali po jezeru lahko pljujejo le izbranci?"

Ljubitelja Bohinja je sredi meseca (šestnajstega maja) zmotilo divjanje vodnih skuterjev med reševalno vajo. Nekateri od udeležencev vaje so si po njegovem dovolili preveč: "Zmoti pa me, da so se ob tej priložnosti na jezeru dobesedno izživljali na vodnem skuterju in vadili ne vem kakšno reševanje, saj prvič slišim, da imajo v Bohinju "obalno stražo", ki bi reševala s skuterji. Torej ne vem, kaj imajo potem za vaditi," je zapisal ogorčen Matej K in vprašal: "Zanima me, s čim to opravičuje župan...mogoče po Bohinjskem jezeru lahko plujejo le izbrani...z ali brez motorja?"

Med reševalno vajo so skuterji dovoljeni


Bohinj | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Plovni režim določa, da lahko v času nesreče ali reševalne vaje na Bohinjskem jezeru plujejo tudi vozila z motorjem z notranjim izgorevanjem, torej motorni čolni, skuterji, je dogajanje na jezeru za Žurnal24 pojasnil župan bohinjske občine, Franc Kramar: "Šlo je za vajo civilne zaščite za celotno Gorenjsko, s potapljači, ki so vadili reševanje utopljencev iz vode. V primeru nesreče je pač treba priti hitreje do kraja dogodka, z vsemi razpoložljvimi sredstvi, ki jih civilna zaščita pač ima in to so očitno tudi skuterji," je dejal župan. Na naše vprašanje o izživljanju, ki ga je opisal Ljubitelj Bohinja, je Kramar dejal, da o tem ne ve nič: "Kaj so tem počeli ne vem, za izživljanje nisem slišal, pa tudi tovrstne prijave na občino nismo dobili". 

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.