Svet
46 ogledov

S sodišča gol in bos, dal jim je vse

Na puljski rivieri dopoldne lovili povsem golega moškega. Na svojstven način je želel izraziti gnev nad državo, ki mu je naložila kazen zaradi dela na črno.

40-letnik je zaradi dela na črno dobil kazen sodnika za prekrške v skupnem znesku 262 evrov (2000 kun). Ker trenutno nima toliko denarja, se je odločil vse, kar ima, izročiti sodišču, sam pa se gol sprehoditi po rivi.

Novinarjem Glasa Istre je povedal, da z ženo in dvema otrokoma živi v Medulinu. Oba z ženo sta nezaposlena, da bi svojo družino rešil največje bede, se je odločil za delo na črno oziroma za opravljanje dela, za katerega nima ustrezne registracije. "Delal sem na črno in tega ne zanikam. na ta način preživljam svojo nezaposleno ženo in otroke. Lahko pa bi šel na socialno po pomoč s strani države. Ne kradem, ne goljufam. Naj me zaposijo, da bom dobival plačo, od katere bom lahko živel ali pa naj me pustijo pri miru. Ta ista država zdaj od mene terja, da jim plačam kazen. Od kje?" 40-letnik nadaljuje, da vkolikor bi želel plačati kazen, bi moral spet delati na črno, saj zaposlitve nima. 

Po poreklu Madžar je povedal, da so se težave začele takrat, ko je na spletu objavil oglas, da nudi prevoze s prikolico ter da opravi tudi drobna opravila v hiši in okrog nje. Zatem je dobil poziv inšpektorjev, da se oglasi na informativnem pogovoru. "Šel sem in jim pojasnil situacijo. Rezultat obravnave mojega primera sem dobil pred nekaj dnevi, ko je prispelo pismo sodnika za prekrške. Šel sem tja in jim pustil vse, kar imam: avtomobil, mobitel in obleke, ki sem jih imel na sebi. To je vse, kar imam. Naj me dajo v zapor, bom imel vsaj kaj za jesti. Ne vem pa, kdo bo poskrbel za mojo ženo in otroka," se sprašuje obupani 40-letnik.

Novinarji Glasa Istre so ga vprašali, zakaj se ni na kazen pritožil. Odgovoril jim je, da to gotovo ne bi spremenilo ničesar. Na prigovarjanje novinarjev je vendarle pristal, da skupaj napišejo pritožbo in da gredo po njegovo obleko.

Ko so ga novinarji pospremili k sodniku za prekrške, so tam naleteli na uradnice, ki so zaključevale svoje delo. Prošnjo, da vrnejo možakarjeva oblačila, so zavrnile, češ, da je to del policijskega postopka. Policijo so obvestile, da je moški v njihovih prostorih, kjer so ga policisti nato tudi aretirali.
 
Zgodbo povzemajo malodane vsi hrvaški mediji. Kakšen bo razplet, je težko napovedati, v tem trenutku je 40-letnik še vedno v priporu.

Komentarjev 1
  • Branidom 15:31 12.september 2014.

    Pa je na toplem, nahranjen...Super.