Šport > Nogomet
22 ogledov

S svetovnim prvenstvom v Nemčiji se ukvarja FBI

SP 2006 v Nemčiji, navijači EPA
Nogometna afera v Nemčiji, povezana z dodeljevanjem svetovnega prvenstva leta 2006 tej državi, je dobila mednarodne razsežnosti.

Kot poroča časnik Süddeutsche Zeitung, je preiskavo o tem, ali je Nemčija do tekmovanja prišla tudi na nepošten način, napovedal tudi ameriški zvezni preiskovalni urad FBI.

Evropsko nogometno sceno je novembra lani pretresla afera v Nemčiji, kjer so ugotovili, da pridobivanje svetovnega prvenstva leta 2006 morda ni potekalo povsem po pravilih.

Zaradi afere je takrat odstopil predsednik Nemške nogometne zveze (DFB) Wolfgang Niersbach, sledi pa so vodile tudi na Malto, kjer naj bi bila tamkajšnja nogometna zveza vpletena v sporno prodajo televizijskih pravic

Nemška nogometna legenda Franz Beckenbauer, ki je bil pred SP nosilec kandidature, je zanikal, da bi bilo pri pridobivanju tekmovanja karkoli narobe.

Zdaj so svoj preiskovalni lonček pristavili še Američani. Časnik Süddeutsche Zeitung namreč poroča, da FBI zanima skrivnostno nakazilo 6,7 milijona evrov, ki naj bi ga DFB nakazala krovni nogometni zvezi Fifi leta 2002. DFB za zdaj še ni potrdila, ali je FBI res začel preiskavo. Je pa nemška zveza tudi sama uvedla preiskavo dogodkov, izsledki naj bi bili znani do konca februarja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.