Magazin > Odnosi in prosti čas
29 ogledov

S tem se bosta razvajala Teja in Jani

kolački Tejani
Prihaja pustni čas in tudi dan zaljubljencev. Za tiste, ki nameravate skuhati romantično večerjo in ne veste, kaj bi ljubljeni osebi – poleg svojega razgretega telesa – ponudili za sladico, imamo dva namiga.

Naš najbolj slavni kuharski par, Teja Perjet in Jani Jugovic, ki vodita kuharsko šolo Tejani, je za naše bralce razkril dva recepta, s katerima boste zagotovo navdušili boljšo polovico.

Začnimo s čokoladno poslastico:

Potrebujete:
250 g masla
250 g čokolade 70 %
100 g sladkorja
1 vaniljev strok
5 jajc
30 g moke
Sveže jagode
Sladka smetana in okraski

Maslo, čokolado in sladkor stopimo v vodni kopeli. Dodamo sredico vanilje in premešamo. Jajca zmešamo skupaj in jih umešamo k čokoladi. Na koncu dodamo še moko. Vse skupaj premešamo in napolnimo naše modelčke. Pečemo 15 min na 200 stopinjah. Okrasimo jih s stepeno smetano, po kateri potresemo srčke in pa s svežimi jagodami iz katerih smo oblikovali srčke.

Malo drugačni krofki.

Potrebujete:
olje za cvrtje
125 ml mleka
60 g masla
25 g kvasa
60 ml tople vode
375 g moke
0,5 žličke soli
45 g sladkorja
1 jajce
Vaniljeva krema:
4 dl mleka
20 g sladkorja
20 g vaniljevega pudinga
1 vaniljev strok
Čokoladna omaka:
200 g čokolade (70 %)
1 dl mleka
Kokosova moka

Maslo in mleko počasi segrevamo, in sicer toliko časa, da se maslo popolnoma raztopi. Nato ohladimo. Kvas nadrobimo v toplo vodo in ga v njej raztopimo. V skledo damo moko. Dodamo sladkor in sol ter na sredini naredimo manjšo jamico. Jajce ubijemo v skodelico, ga razžvrkljamo in dodamo v jamico. Čezenj prelijemo kvas in toplo mlečno zmes. Z rokami nato zmešamo vse sestavine v gladko testo. Nato ga oblikujemo v kepo in pustimo v skledi vzhajati na toplem 40 minut. Vzhajano testo vzamemo iz sklede in ga na pomokani površini razvaljamo na debelino 2,5 cm. Z okroglim modelom premera 7,5 cm iz testa izrežemo kroge. Testene obročke položimo na pekač, katerega smo obložili s papirjem za peko. Pustimo vzhajati 20 minut.

Na kuhalnik pristavimo večji lonec, v katerem dobro segrejemo večjo količino olja. Vzhajane obročke nato po nekaj hkrati položimo v vroče olje in jih cvremo 3 do 4 minute na vsaki strani (toliko, da obe strani enakomerno porjavita).

Puding zmešamo v 1 dl hladnega mleka, tako da ni grudic. Zakuhamo ga v vrelo mleko z izdolbenim vaniljevim strokom, ki smo mu dodali še sladkor. Mešamo toliko časa, da krema zavre in nato na majhnem ognju še 2-3 minute.

Za čokoladno omako skupaj stopimo čokolado in mleko.

Sestavljanje: V kozarec nadrobimo krofke, prelijemo z vaniljevo kremo. Potresemo s krofki in prelijemo s čokolado, ter potresemo s kokosom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.