Magazin > Lepota & telo
928 ogledov

S temi napitki boste čez noč shujšali

hujšanje Shutterstock
Obstaja več napitkov, ki, medtem ko vi sladko spite, topijo maščobne blazinice. Zadostuje že en kozarec pred spanjem.

1. Grozdni sok
Grozdje vsebuje močan naravni aktioksidant resveratrol, ki razbija maščobne celice. Pomembno je, da zaužijete 100-odstotni grozdni sok, ki ne vsebuje dodanega sladkorja ali sladil!

2. Mleko
Mleko izboljšuje spanec, saj vsebuje aminokislino triptofan in tudi kalcij. Glavna mlečna beljakovina kazein pa spodbuja pridobivanje mišične mase, in to tudi med spanjem. Še zlasti učinkovit je, če se pred počitkom še malo preznojite. Kazein poleg tega pospešuje prebavo in uničuje maščobne blazinice.

3. Kamilični čaj
Kamilični čaj vsebuje aminokislino glicin, ki pomirja telo. Raziskave so tudi pokazale, da kamilični čaj uravnava raven sladkorja v krvi, kar olajšuje hujšanje.

4. Beljakovinski napitek iz soje
Tako kot mleko tudi soja vsebuje triptofan, zato tudi sojini napitki spodbujajo nastanek hormona melatonin, ki uravnava bioritem, in znižujejo raven hormona kortizol, ki je eden od glavnih krivcev za debelost.

5. Kefir
Kefir pozitivno vpliva na prebavo in spodbuja nastanek dobrih črevesnih bakterij. Poleg tega telesu pomaga pri absorpciji vitaminov in mineralov. Če pred spanjem spijete kozarec kefirja, boste lažje zaspali in se zjutraj zbudili z več energije. 

Komentarjev 1
  • Majazmaja 13:06 23.junij 2016.

    Pa dobro ... A kdo nasede takim člankom? Če čez dan ustvariš kalorijski presežek, tudi taki napitki NE pomagajo shujšati, pač pa prinesejo ŠE DODATNE kalorije in s tem težo.