Zdravje > Aktualno
474 ogledov

S temi živili boste shujšali

temna čokolada Profimedias
Avokado, leča, jabolka, grenivke in temna čokolada. Odlična živila, pri katerih se ne bomo redili. Preverite živila z zelo nizkim GI.

Poznamo tudi živila z ogljikovami hidrati, ki nam bodo pomagala pri hujšanju. Med živila, ki ohranjajo našo težo, nam pa lahko pomagajo celo pri samem hujšanju, štejemo živila z glikemičnim indeksom 35. Med ta živila sodi vliko sadja. Kljub temu teh živil raje ne mešamo z maščobami in se jim za hujšanje izogibamo v večernih urah.

Med ta živila štejemo navadni jogurt, ki je lahko tudi polnomasten, rdeč in bel fižol, slive, pomaranče, mandarine, marelice, suha jabolka, suhe fige, grah, in divji riž.

Še nižji GI

Živila, pri katerih bomo hujšali, pa so tista, ki imajo še nižji glikemični indeks. Mednje sodijo številne vrste sadja in zelenjave. Sem štejemo: sveža jabolka, grenivka, hruške, čičerika, breskve, marelice, jagode, maline, limete, limone, avokado in češnje. Sem štejemo tudi večino zelenjave, med drugim sveže korenje, jajčevce, paradižnik, artičoke, beluše, brstični ohrovt, brokoli, cvetačo, bučke, kumarce, papriko, por, čebulo, špinačo, solato, zeleno in zelje.

Med živila, ki imajo GI nižji od 35 so še mleko, leča, arašidi, oreščki, razna semena, denimo sončnična in bučna, gobe in celo tema čokolada, ki vsebuje 70 odstotkov ali več kakava.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.