Slovenija > Črna kronika
13 ogledov

S terencem v draguljarno

Pariz rop EPA
Francoska policija preiskuje rop draguljarne v Parizu. Gre za še enega v seriji drznih ropov, ki so v Franciji odmevali to poletje, poroča britanski BBC.

Roparji so se k delu spravili danes v dopoldanskih urah, ko so v izložbo prestižne draguljarne v središču Parizu zapeljali s terenskim vozilom. Uspelo jim je odnesti za okoli dva milijona evrov draguljev in ur.

Terensko vozilo so sicer v bližnji ulici zažgali ter se odpeljali z drugim vozilom.

Več ropov podobnih ropom Pink Panterjev

Gre za še en trd oreh za francoske oblasti, ki so od poletja soočene z več drznimi tatvinami. Konec julija so v luksuznemu hotelu Carlton v francoskem Cannesu ukradli dragulje v vrednosti več kot sto milijone evrov, le nekaj dni kasneje pa sta neznana roparja v istem mestu vdrla v trgovino na sloviti promenadi Corisette in odnesla približno deset ur.

Zadnji rop sicer močno spominja na delo roparske tolpe Pink Panter. Tolpa je namreč leta 2007 izvedla rop v Dubaju, v katerem je v izložbo neke draguljarne zapeljala dva avtomobila. V manj kot minuti so storilci pobegnili z nakitom v vrednosti 11 milijonov evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.