Slovenija
23 ogledov

S tožilstva na sodišče

Impol Mediaspeed.net
Menedžerski prevzem. Vodilna v Impolu naj bi podjetje oškodovala za milijon evrov.

"Pristojni državni tožilec je na mariborsko okrožno sodišče vložil obtožnico zoper dve fizični osebi in pravno osebo zaradi zlorabe položaja ali pravic v zvezi z družbo UPIMOL 2000," je za Žurnal pojasnil Drago Šketa, vodja Okrožnega državnega tožilstva Maribor.

Oškodovanje za milijon?

Sindikat je ovadbi zoper prvega moža Impola Jerneja Čokla in člana uprave Vladimirja Leskovarja podal leta 2007; do nedavnega ju je proučevalo mariborsko tožilstvo. To je zdaj vložilo obtožnico, v kateri naj bi bila, kot smo neuradno izvedeli, omenjena Čokl in Leskovar. V obtožnici naj bi se jima očitalo oškodovanje za okoli milijon evrov.

Prenos med podjetji

Spomnimo, kriminalisti so ju leta 2007 na podlagi prijave Konfederacije novih sindikatov Slovenije – Neodvisnost iz Slovenske Bistrice ovadili zaradi prekoračitev pooblastil. V nekaj letih naj bi dvojica po mnenju kriminalistov podjetje oškodovala za okoli 34 milijonov evrov. Takrat je policija pojasnila, da naj bi Čokl in Leskovar med letoma 1998 in 2006 sklenila več pogodb z zasebno družbo in nanjo prenesla določene poslovne funkcije. Prenos naj bi se vršil med podjetjema Impol in Upimol, ki je v lasti nekaj menedžerjev Impola.

Čokl glede tega ne 
daje komentarjev, nam je pojasnil.

Komentarjev 2
  • zavedni 15:33 06.januar 2013.

    Vsaka čast g. Mesariču in KNSS. S svojo izjavo je povedal vse, saj res nima smisla, da kriminalisti rabijo 5 let za ugotovitev kraje 34 milijonov. Kurjega tatu p primejo in zaprejo še ko je kura topla...Kam to pelje?

  • izvedenec 15:09 06.januar 2013.

    dolgo so rabili organi pregona; vsaka čast g. Mesariču neomajnem sindikalnem borcu