Slovenija > Črna kronika
45 ogledov

S traktorjem mu je zapeljal čez trup in glavo

Traktor Profimedias Fotografija je simbolična.
Policija je razkrila podrobnosti umora 63-letnega moškega, čigar truplo so v začetku prejšnjega tedna našli v okolici Trbovelj.

Policija je bila 25. julija dopoldne obveščena, da pogrešajo 63-letnega moškega iz okolice Trbovelj. Prijavitelja sta pogrešanega nazadnje videla 20. julija sredi dneva, ko sta ga peljala po opravkih. Ker ga do nedelje nista uspela priklicati, dogovorjeni pa so bili za srečanje, sta ga iskala na domu. Ker ga nista našla, sta o njegovem izginotju obvestila policija, je povedal Valter Zrinski, višji kriminalistični inšpektor, vodja oddelka za splošno kriminaliteto na PU Ljubljana. 

Policisti Policijske postaje Trbovlje so v ponedeljek začeli z zbiranjem obvestil in pregledom objektov na naslovu bivanja pogrešanega. Na območju, kjer se je pogrešani največ zadrževal, so ga začeli iskati. Gre za območje, ki je težko prehodno in gorato. Okoli 16. ure so približno 50 metrov od doma, na strmem gozdnatem področju našli truplo. 

Na podlagi najdenega je bilo razvidno, da je bilo strojeno kaznivo dejanje. Odtujeni so bili tudi nekateri predmeti, vključno s traktorjem, ki so ga 26. julija našli v Radečah. 

28. julija dopoldne so odvzeli prostost 29-letnemu moškemu iz Trbovelj, ki se je pogosto zadrževal pri žrtvi in ji pomagal pri spravilu lesa. Pri tem je med moškim pogosto prihajalo do nesoglasij. Tako je bilo tudi 20. julija.Osumljenec je s prednjim delom traktorja podrl 63-letnega moškega in ga čez trup in glavo prevozil z zadnjimi kolesi. Nato ga je z debelejšo verigo navezal na traktor, odvlekel čez njivo do globeli, kjer je truplo odvrgel in skril. 

Po dejanju je iz hiše odtujil nekaj predmetov, med drugim tudi denarnico z dokumenti in manjšo vsoto denarja, in se s traktorjem odpeljal v Radeče, kjer je vozilo pustil. V Celju je ukradeni denar porabil za popivanje in se naslednji dan vrnil v Trbovlje. 22. julija se je vrnil na kraj dogodka in v grmovje odvrgel denarnico z dokumenti. 

Kot je povedal Zrinski, je osumljeni specialni povratnik premoženjskih kaznivih dejanj. Med drugim še vedno teče tudi preiskava kaznivega dejanja, ki ga je osumljeni že pred tem storil na škodo oškodovanca. Motiv za njegovo dejanje je bilo koristoljubje. Med zaslišanjem je dejanje priznal in ga obžaloval. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • mph 19:37 01.avgust 2016.

    Samo, da je obžaloval (da so ga prijeli), ziher bo sodnik razumevajoč in mu bo skontiral kazen.

  • romy 14:47 01.avgust 2016.

    se strinjam,matermila,tocno tako bo,naj gre vse v pm

  • matermila 14:10 01.avgust 2016.

    Specialni povratnik je dejanje obžaloval.Kdo bi si mislil,da je sposoben česa takega.Zdaj se bo zasmilil sodniku in ta ga bo spustil na prostost,ker se je model ja pokesal in ni razlogov za pridržanje.Nekako tako si zamišljam zadevo,glede na prakso naših sodišč.