Šport > Moto športi
20 ogledov

''Pogodba s Vettlom samo formalnost''

sebastian vettel EPA
Trikratni svetovni prvak Sebastian Vettel (Red Vull) je pred dnevi podaljšal sodelovanje z avstrijsko ekipo do leta 2015. Šef Red Bulla Christian Horner je razkril, da je bila nova pogodba samo formalnost, saj imajo s Vettlom sklenjen dolgoročni dogovor.

Sebastian Vettel (Red Bull) je v začetku tedna še za eno leto podaljšal pogodbo z Red Bullom in se zavezal, da bo z ekipo iz Milton Keynesa ostal vsaj do leta 2015. Nova pogodba pa je služila le kot formalnost, saj Vettel, ki se je Red Bullu pridružil leta 2009, ne namerava zapustiti ekipe, s katero je osvojil tri zaporedne naslove svetovnega prvaka.

christian horner | Avtor: EPA EPA
''Šlo je za formalnost, bolj kot za kaj drugega,'' je povedal šef ekipe Christian Horner in dodal: ''S Vettlom imamo dolgoročni dogovor in za obe strani je bil pravi trenutek, da podaljšamo še za eno leto.''

Pri Red Bullu upajo, da bodo s Vettlom lahko sodelovali tudi po koncu sezone 2015, saj Nemec uživa status enega izmed najboljših dirkačev v karavani formule 1, čeprav mu Lewis Hamilton (Mercedes) in Fernando Alonso (Ferrari), ki eden drugega pogosto ''trepljata po rami'', to nerada priznata. ''Podrobnosti pogodbe med obema stranema bodo ostale zaupne. Dejstvo, da je podaljšal, kaže na njegovo predanost Red Bullu in upamo, da bomo sodelovali tudi po letu 2015,'' je zaključil Horner.

Vettel = ''baby Schumacher''

Sebastian Vettel se je Red Bullu prirdužil leta 2009 in že prvo sezono končal na drugem mestu. Skupno je v dirkalniku rdečih bikov osvojil 28 zmag in tri zaporedne naslove svetovnega prvaka. Najbolje mu kaže tudi letos, saj trenutno zaseda prvo mesto v skupnem seštevku. Če mu bo letos ponovno uspelo postati svetovni prvak, bo samo še en naslov oddaljen od rekorda Michaela Schumacherja, ki je slavil petkrat zapored (2000-2004).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.