Šport
19 ogledov

Sachez uradno topničar

Alexis Sanchez EPA
Alexis Sanchez je tudi uradno postal član londonskega Arsenala, Mario Mandžukić prav tako že član madridskega Atletica. Slovenski reprezentant Branko Ilić bo zaigral za Partizan.

Izjemno vesel sem, da sem se pridružil Arsenalu, klubu z izjemnim trenerjem, fantastičnim igralskim kadrom, ogromno navijaško bazo po vsem svetu in odličnim stadionom. Veselim se srečanja z novimi soigralci ter nastopanja v Premier League in Ligi prvakov. Trudil se bom po najboljših močeh, osrečiti želim navijače," je po prestopu dejal Alexis Sanchez. Njegov prestop je po pisanju različnih medijev vreden od 38 do 44 milijonov evrov, Čilenec pa bo dres londonskega kluba nosil vsaj štiri leta.

"Med svetovnim prvenstvom so lahko mnogi ljubitelji nogometa videli, kako odličen nogometaš je Alexis. Presrečni smo, da se nam je pridružil. V preteklih sezonah se je že izkazal na najtežjih tekmah, prepričan sem, da ga bodo navijači Arsenala hitro sprejeli," pa je dejal trener topničarjev Arsene Wenger.

Iz Bayerna v Atletico

Mario Mandžukić | Avtor: EPA EPA
Polovico manjšo vsoto je za novo okrepitev zapravil madridski Atletico. Colchonerosom se je za 22 milijonov pridružil Mario Mandžukić. "Vse se je lepo odvilo. Dobro poznam klub in nogometaše, ki igrajo v njem. So odlični igralci, vodi jih vrhunski trener. Ogledal sem si veloko tekem Atletica, stil igre mi zelo odgovarja. V Madrid sem prišel narediti velike reči," je dejal hrvaški reprezentant. 

Samir Nasri je za pet let podaljšal pogodbo z Manchester Cityjem, vratar Hugo Lloris pa s Tottenhamom. Nov klub ima Brazilec Diego, ki je sklenil triletno sodelovanje s Fenerbahcejem, nekdanji italijanski reprezentant Alberto Gilardino pa se iz Genove seli h kitajskemu klubu Guangzhou Evergrande.

Slovenski reprezentant v Partizanu

Novega delodajalca je našel tudi Branko Ilić. Slovenski branilec je sklenil dvoletno pogodbo z beograjskim Partizanom. "Za ta klub navijam že od malih nog, tokrat pa je prvič prišlo do stika. Ko sem prejel papirje iz Hapoela, se mi je od srca odvalil velik kamen. Naredil bom prav vse, da vrnem lovoriko državnega prvaka v Partizan," je dejal Ilić, ki bo v črno-belem klubu nosil dres s številko 30.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.