Magazin > Lepota & telo
54 ogledov

Sadje za lepo kožo

Sadje dobro dene tudi koži. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Sestavine za nego kože poiščite kar v domačem hladilniku.

V obdobju, ko je koža utrujena od zime ter potrebuje veliko vlage, vitaminov in snovi za poživitev, jo lahko sami pripravite na pomlad, pravi Ana Škulj iz kozmetičnega salona Školjka. Sadje in zelenjava vsebujeta obilo snovi, ki dobrodejno delujejo na kožo, razloži.                                   

Če je maska preveč tekoča, jo boste najlažje zgostili s koruznim zdrobom; tega po želji obogatite s sladko smetano, medom in rastlinskimi olji.
Ana Škulj, kozmetičarka

Za domače maske lahko uporabite katerokoli sadje in zelenjavo, pogoja sta le, da sta sveža in da masko uporabite takoj, poudarja Škuljeva. Naravne maske pustite učinkovati približno 20 minut, nato pa jih sperite z vodo, čajem ali mineralno vodo. Kožo na koncu namesto s kremo zaščitite s kapljico naravnega olja.

Piling je obvezen
Da bodo sestavine iz maske prodrle globlje in bolje učinkovale, je treba pred masko opraviti piling, ki bo odstranil odmrle celice, pojasnjuje Škuljeva. Za obraz uporabite mešanico olja in koruznega ali pšeničnega zdroba, za telo pa lahko tudi morsko sol.

Kumarična maska z beljakom
Beljak in pomarančni sok kožo osvežita, kumara pa jo navlaži in učinkuje protivnetno.

Potrebujete:

  • 1 jajčni beljak
  • 1/2 pomaranče
  • 1/4 kumare
  • ustekleničeno negazirano vodo


Priprava:
Beljak stepite v sneg. Iz polovice pomaranče iztisnite žlico soka. Naribajte za dve žlici kumare in jo vmešajte v stepeni beljak. Dodajte pomarančni sok in rahlo premešajte. Nanesite in pustite učinkovati 20 minut. Sperite z ustekleničeno vodo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.