Šport
80 ogledov

Saganu na Vuelti uspelo kar mu na Touru ni

Peter Sagan Žurnal24 main
Peter Sagan (Tinkoff - Saxo) je zmagovalec 3. etape letošnje dirke po Španiji. V pričakovanem sprintu glavnine je slavil pred Nacerjem Bouhannijem (Cofidis) ter Johnom Degenkolbom (Giant - Alpecin). V skupnem seštevku pri vrhu ni prišlo do sprememb.

Na sporedu je bila prva sprinterska etapa letošnje Vuelte. Zaradi odsotnosti večine odličnih sprinterjev, je bilo pričakovati obračun med trojico Peter Sagan, John Degenkolb in Nacer Bouhanni. Slednji je sicer sredi dirke padel, a je ujel glavnino ter prav tako sodeloval v zaključnem troboju, kjer je prvi napadel Degenkolb, a ga je Sagan sto metrov pred ciljem prehitel, nato pa tudi odbil poizkus Bouhannija.

Po zmagi "večno drugi" z Dirke po Franciji ni mogel skrivati veselja: "Vesel sem. Včeraj sem namreč kar grdo padel, a na srečo danes nisem čutil nobenih posledic. V zaključku etape sem se poizkusil čim bolj držati ekip Cofidis ter Giant-Alpecin, ki sta delali za svoja sprinterja. Pripeljali sta me v ugoden položaj, ki sem ga izkoristil. Pohvaliti pa moram svojo ekipo, opravili so odlično delo. Poizkusil sem se jim oddolžiti z zmago in to mi je uspelo. Zares čudovit dan je danes."

Etapo pa so na žalost zaznamovali novi odstopi. Po včerajšnjih odstopih Mattea Pelluchija, Davida Tannerja ter Przemyslawa Niemieca in diskvalifikaciji Vincenza Nibalija, tretje etape zaradi posledic včerajšnjega padca sploh ni začel Marcus Burghardt, sredi dirke je omagal še Paolo Tiralongo, zaradi težav s prebavo pa do cilja ni prišel niti Fabian Cancellara.

Rdečo majico vodilnega je obdržal Kolumbijec Johan Esteban Chaves (Orica GreenEDGE), ki ima pred Tomom Dumoulinom (Giant – Alpecin) pet sekund prednosti.

Slovenca na španski pentlji sta dan končala v različnih skupinah glavnine. Moštveni sotekmovalec Degenkolba Luka Mezgec v prvi na 53. mestu in v času zmagovalca, Matej Mohorič (Cannondale-Garmin) pa v drugi na 132. mestu in z dobro minuto zaostanka. Skupno je Mezgec 103., Mohorič pa 162.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.