Šport
51 ogledov

Predsednik kluba po tem odstopil

Saint-Esteve ragbi Youtube
Francoskemu igralcu ragbija grozi doživljenjska prepoved, ker je po prejetem rumenem kartonu nokavtiral sodnika.

Neimevani član francoske ekipe Saint-Esteve je po vsej verjetnosti končal svojo kariero, potem ko je v navalu besa s pestjo v obraz udaril glavnega sodnika in nato fizično napadel še igralce nasprotne ekipe.

Pisala se 25. minuta tekme med ekipama Saint-Esteve in Toulouse, ko je glavni sodnik Benjamin Casty izključil neimenovanega člana mladinske selekcije, čigar identiteta ostaja skrivnost. Igralcu je ob tem zavrela kri, zato je sodniku zadal brutalen udarec, po katerem je ta negibno obležal na igrišču. 

Udarec je bil tako močan, da so sodnika morali odpeljati v bolnišnico, saj je utrpel poškodbe ličnice in čeljusti. Po navebah francoskih medijev se je izognil zlomu in bo lahko povsem okreval. Tekma je bila zaradi incidenta odpovedana.

''Upam, da bo disciplinski komite nepopustljiv,'' je dogodek pospremil predsednik francoske ragbi zveze Marc Palanques. Igralcu grozi doživljenjska prepoved, klubu pa zajetna finančna kazen.
 
Predsednik kluba Saint-Esteve Christian Cozza je v luči incidenta podal odstopno izjavo. ''Igralec je bil v tej sezoni že suspendiran za štiri tekme in nisem želel, da igra,'' je sporočil Cozza.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.