Svet
33 ogledov

Salah Abdeslam naj bi spet pobegnil policiji

Salah Abdeslam Francoska policija
Domnevno še zadnji preživeli soorganizator terorističnih napadov v Parizu Salah Abdeslam naj bi se zopet izognil policiji. Iz Belgije naj bi pobegnil v Nemčijo.

26-letni Salah Abdeslam, osumljen vpletenosti v napade v Parizu, je bil po poročanju nekaterih medijev v nedeljo opažen v Liegu. Takrat naj bi mu zopet uspelo pobegniti pred policijo; kot navajajo belgijski mediji, naj bi pobegnil v Nemčijo.

Belgijske oblasti teh poročil niso potrdile; v kolikor držijo, se je Abdeslamu že drugič uspelo izogniti policistom. Kot je znano, dan po napadih so ga videli in celo zaustavili pri francoski meji z Belgijo; policisti so ga izpustili, saj takrat še ni bil osumljen vpletenosti v pariške napade.

Beži v BMW-ju?

Kot piše današnji Bild naj bi v nedeljo okrog 23. ure zvečer nemška policija prejela sporočilo, da je Salah Abdeslam opažen, kako v avtomobilu znamke BMW beži po avtocesti v smeri Nemčije.

Po tem prejetem obvestilu je nemška policija na območju Aachena sprožila obširno akcijo; kontrolirajo vsa vozila, a za zdaj terorista na begu še niso opazili.

Preiskali tudi center za azilante

Nemška policija je med drugim preiskava tudi sprejemni center za begunce v Gangeltu; prejeli so namreč informacijo, da se tam skrivajo ljudje iz Pariza in Belgije, ki bi lahko bili povezani z delovanjem ekstremistov. Po aktualnih informacijah je v Nemčiji trenutno 427 ljudi, ki so jih označili kot morebitno teroristično grožnjo.

Salah Abdeslam medtem še vedno ostaja najbolj iskani človek v Evropi ta hip. Policija ga že od prejšnjega petka lovi neuspešno.

Komentarjev 7
  • Majazmaja 16:32 24.november 2015.

    Ti si pa zgrešil poanto Žurnalčkovega komentarja, a ne?

  • Poldek 16:31 24.november 2015.

    To samo govori o tem, kako je policija sposobna!

  • Žurnalček 15:46 24.november 2015.

    Če da neki politik kretenoidno izjavo , ga vi branite na način , da ne dovolite komentarjev !! Karl Erjavec tvoje delovanje na položaju zunanjega ministra , je prineslo SLO toliko sovražnikov , da sam na mala vrata odpiraš možnost ...prikaži več terorističnega napada tudi v SLO . Ta sama grožnja , ki si jo sam izrekel , je potrdilo tvojega idiotizma na položaju ZM , ker ti tam nisi postavljen , da delaš sovražnike SLO ampak prijatelje !Isto uspešnost pri delu si imel tudi na ostalih ministrstvih , zato te Slovenci prosimo da spokaš nazaj tja , kjer si rojen !!1