Svet
17 ogledov

Egipčani ubili vodjo skupine, ki je ugrabila Hrvata?

Ugrabljen Hrvat ISIS
Egiptovske varnostne službe trdijo, da so ubile vodjo skrajnežev, ki so ugrabili Hrvata Tomislava Salopeka.

Egiptovski specialci na Sinaju na bi po poročanju Sky News Arabia ubili Abuja al Kassima, vodjo skrajne egiptovske organizacije Wilayat al Sina, ki se je pridružila Islamski državi, in naj bi bila odgovorna za ugrabitev in usmrtitev hrvaškega geodeta Tomislava Salopeka. Zaenkrat uradne potrditve te informacije še ni.

Hrvat Salopek je bil ugrabljen 22. julija na področju Kaira. Ugrabljeni mladi geodet, poročen in oče dveh otrok iz kraja Strizivojna, je delal za multinacionalko CGG Veritas s sedežem v Parizu, ki se ukvarja z geološkimi in geofizičnimi raziskavami ter preučuje naftne zaloge.

Salopeka so izvlekli iz avtomobila, voznika pustili na cesti, mladega Hrvata pa odpeljali. Dva dni kasneje bi moral oditi na letni dopust, kar pa se ni zgodilo. 5. avgusta se je na spletu pojavil posnetek, na katerem grozijo z njegovo usmrtitvijo, če ne bodo egiptovske oblasti zadostile njihovim zahtevam in osvobodile zaprte muslimanske ženske. Ugrabitelji so teden dni kasneje so tudi v zvočnem posnetku sporočili, da je bil Hrvat ubit.

Komentarjev 3
  • kapibara 20:39 23.avgust 2015.

    Koizraelci ugotovijo kdo je samomorilec, poiščejo naslov in pošljejo Apače- Tomahavke ali pa rakete..

  • 4krogci 17:39 23.avgust 2015.

    A ni to čudno: vsi vejo kdo je šef,vodja,... ugrabitel,... ampak samo pišejo da je to ta pa ta in potem cez kakšen tedn 14 dni pa naslov: Naj bi ga ubili

  • Papaja Popi 17:16 23.avgust 2015.

    Tako bi morali pospraviti vse.