Šport > Nogomet
32 ogledov

Izmazal se je brez kazni

sam allardyce EPA
Afera zdaj že nekdanjega angleškega nogometnega selektorja Sama Allardycea, ki se je moral septembra zaradi vpletenosti v poskus podkupovanja posloviti s tega mesta, ne bo dobila še policijskega epiloga.

Londonska policija je sicer uvedla preiskavo, a Sam Allardyce se ni znašel v njej kot preiskovanec. Nekdanji angleški selektor je septembra po vsega 67 dneh tik pred tekmo s Slovenijo dobil odpoved angleške zveze. 

Usodno za njegovo službo je bilo razkritje časnika Daily Telegraph, kjer so selektorja ujeli pri pripravljenosti za urejanje dogovarjanja prestopov igralcev z lažnim konzorcijem iz Daljnega vzhoda, posneli pa so tudi njegove izjave, v katerih je sramotil svojega predhodnika Roya Hodgsona.

Allardyce je prevzel angleško vrsto po letošnjem evropskem prvenstvu v Franciji, kjer je Anglija izpadla v osmini finala. Kot selektor je Anglijo vodil le na eni tekmi, in sicer ob zmagi z 1:0 na gostovanju na Slovaškem v sklopu kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2018.

Prepričan v nov vzpon

Londonska policija je danes zaradi navedb časnika sprožila preiskavo o podkupninah, vendar se nekdanji selektor reprezentance ni znašel v njej.

"Vesel sem potrditve londonske policije, da nisem del preiskave. Prepričan sem bil v takšen razplet, saj ni bilo nobenih dokazov. Pričakujem, da bo tudi nogometna zveza zdaj zadevo hitro končala," je v izjavi sporočil Allardyce.

Dodal je, da je bila služba selektorja kljub neslavnemu koncu zanj eno najboljših poklicnih poglavij v življenju, po današnjem policijskem razpletu pa je prepričan, da se bo njegova kariera trenerja spet dvignila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.