Šport > Nogomet
16 ogledov

Ob Allardycu goljufalo še deset trenerjev

Moyes Allardyce West Ham Manchester United EPL Reuters
Sam Allardyce ni edini, ki so ga ujeli pri dogovarjanju prestopov nogometnih igralcev, enako je počelo tudi osem zdajšnjih ali nekdanjih trenerjev iz premier lige, trdi Daily Telegraph.

Sam Allardyce je prav zaradi tega razkritja britanskega časopisa sinoči ostal brez službe angleškega selektorja. Trije novinarji-agenti so posneli korupcijska dogovarjanja in uporabo nezakonitih plačil za prestope igralcev. Daily Telegraph trdi, da je v afero vpletenih osem zdajšnjih ali nekdanjih trenerjev Premier lige in dva trenerja iz druge angleške lige Championship.

Italijanski nogometni zastopnik Giuseppe Pagliara je potrdil, da je odprl bančni račun na švicarski banki, namenjen je trenerjem, ki so prikrivali plačila. Italijan je novinarju pod krinko na kosilu v manchestrski restavraciji San Carlo razložil, da je trener, ki je deloval v Premier ligi, uporabil skrivno kdo, da je preveril, če je dobil denar. "Je zame malo kave, Pino?" se glasi geslo.
Zastopnik Dax Price trdi, da je en trener dvigoval plače igralcev, če so mu ti mesečno dali 4000 funtov.

Tretji zastopnik, nekdanji igralec Manchester Uniteda Scott McGarvey, pravi, da je družabniku dal 30.000 funtov, s tem pa si je zagotovil prestop igralca.

Daily Telegraph ni poimensko imenoval vpletenih trenerjev, čeprav so trije agenti večkrat ponovili ista imena. Časopis je zatrdil, da je prepise pogovorov predal angleški nogometni zvezi in policiji.
Pagliara je zanikal vsa plačila trenerjem, tiskovni predstavnik McGarveyja pa je zavrnil vsakršen prestopek. Price na obtožbe še ni odgovoril in tudi ne bo, dokler ne bo dobil dodatnih pojasnil, poroča omenjeni časopis.

Selektor odšel osramočen

Allardyce je sinoči po vsega 67 dneh dobil odpoved angleške zveze. Enainšestdesetletnik je brez službe ostal, ko so ga ujeli pri dogovarjanju prestopov igralcev z lažnim konzorcijem iz Daljnega vzhoda, posneli pa so tudi njegove izjave, v katerih sramoti svojega predhodnika Roya Hodgsona.

Allardycea so skrivoma posneli, ko daje nasvete, kako obiti prestopna pravila, kritiziral je tudi odločitev angleške nogometne zveze (FA) o obnovi Wembleyja. S konzorcijem se je dogovoril tudi, da bo za 400.000 funtov prišel v Singapur in Hongkong kot ambasador.

Dan za varen avto

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.