Slovenija
95 ogledov

"Sam Bog je poslal policijsko provido"

Policija in nova vozila Andrej Leban
"Vse premalokrat pohvalimo policiste," je zapisal moški, ki sta mu na pomoč priskočila ljubljanska prometna policista.

Slovenska policija je na svojem Facebooku profilu delila zgodbo Zorana iz Tolmina, ki se je v začetku meseca v slabem vremenu peljal po avtocesti iz Nove Gorice proti Brniku, od kjer naj bi z letalom odšel na službeno pot. Pri Uncu mu je, medtem ko je bil na prehitevalnem pasu, nenadoma pretrgalo sprednjo levo pnevmatiko službenega avtomobila. "Nekako sem zapeljal čez vozni pas in parkiral na (ozkem) odstavnem pasu ob odbojni ograji," je zapisal. 

Na srečo se je le nekaj minut za tem za njim ustavila policijska provida. "Vse nadaljnje besede in dejanja policistov so bila izključno namenjena iskanju rešitve, tako da sem bolj imel občutek, da sta mi na pomoč prišla dva prijatelja kot pa dve uradni osebi," je nadaljeval zgodbo. 

Ni mu uspelo priklicati nobene asistence ali druge pomoči, zato sta policista sama vzela stvari v svoje roke in mu zamenjala kolo. "Varno in pravočasno sem pripeljal do letališča, zahvaljujoč nesebični pomoči policistov PPP Ljubljana," je pripisal. Obema policistoma se namerava še osebno zahvaliti, "zgodbo pa z veseljem podelim z vsemi, ki niso obupali nad človeško dobrosrčnostjo," je dodal.

 

Komentarjev 15
  • f5b0a37161572a16434c3a9b735044179b6963f0 06:57 27.november 2016.

    na avtocesti ni časa za čakanje in treba odreagirat,da bi kak Božidar Dinič prdirkal in se še nazadnje v njih zaletu

  • Avatar AtaAufbiks
    AtaAufbiks 14:18 26.november 2016.

    Tej pravljici pa jaz ne verjamem niti besedice! Vse skupaj je laž! Policaji niso še nikomur pomagali, oni so na cesti zato, da kasirajo!

  • zdrej 11:38 26.november 2016.

    Sicer fajn in prav, da policija pomaga (včasih tudi kazen lahko razumemo kot pomoč k bolj varni vožnji, če je človek v glavi pošlihtan). Samo, če človek ne ve menjat gume pa tudi ni vredu.