Šport
11 ogledov

Samardžić proti nekdanjemu klubu

Miral Samardžić, Rijeka EPA
V Nyonu je bil opravljen žreb za zadnje predkolo kvalifikacij v Evropski ligi. Tekmece je tako dobila tudi kopica slovenskih nogometašev.

Nekaj posebnega bo za slovenskega reprezentanta Mirala Samardžića dvoboj med Rijeko, ki jo vodi Matjaž Kek, in Šerifom. Slednjega je slovenski branilec zapustil pred to sezono, v minulih sezonah je bil celo kapetan moldavskega moštva.

Za nastop v skupinskem delu Evropske lige se bo potegovalo še šest "slovenskih" klubov. Španski Villarreal (Bojan Jokić) se bo pomeril z Astano, Debrecen (Dalibor Volaš in Rene Mihelič) s švicarskim klubom Young Boys, Rapid (Robert Berč) s HJK Helsinki, AEL Limassol (Nejc Potokar) s Tottenhamom, Partizan (Branko Ilić) pa se bo pomeril z azerbajdžanskim Nefčijem, ki je le s težavo v 2. predkolu izločil Luko Koper. Največjo slovensko zasedbo bo sicer premogel Inter (Samir Handanović, Rene Krhin, Vid Belec), ki ga čaka dvoboj z islandskim Stjarnanom.  

Poleg Rijeke bodo v 4. predkolu zaigrale še tri hrvaške ekipe. Dinamo čaka dvoboj z romunskim Petrolulom, Hajduk bo zaigral proti Dnipru, Split pa proti Torinu. Sarajevo je pred težko nalogo, saj bo moral izločiti Boruusio (M).

Pari:

Sarajevo - Borussia Mönchengladbach
Spartak Trnava - Zürich
Qarabag - Twente
Split - Torino
Apollon - Lokomotiv Moskva
Asteras - Maccabi Tel-Aviv
Petrolul - Dinamo Zagreb
HJK Helsinki - Rapid Dunaj
Omonia - Dinamo Moskva
Aktobe - Legia Varšava
Nefči - Partizan
Elfsborg - Rio Ave
PSV - Šahtjor Soligorsk
Astana - Villarreal
Young Boys - Debrecen
Zwolle - Sparta Praga
AEL - Tottenham
Dnjepr Dnjepropetrovsk - Hajduk Split
Dinamo Minsk - Nacional
Trabzonspor - Rostov
Zimbru - Paok
Lyon - Astra
Lokeren - Hull City
Ruch - Metalist Harkov
Karabükspor - St-Etienne
Stjarnan - Inter Milano
Panathinaikos - Midtjylland
Feyenoord - Zorja Lugansk
Grasshoppers - Club Brugge
Real Sociedad - Krasnodar
Rijeka - Šerif Tiraspol

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.