Šport > Nogomet
38 ogledov

Inter slavi Samirja Handanovića

samir handanović Profimedias
Slovenski vratar Samir Handanović je postal veliki junak četrtkovega srečanja Lige Evropa na stadionu Guiseppe Meazza med Interjem in Southamptonom.

Milanski nogometni velikan Inter je po zaslugi Samirja Handanovića premagal Southampton (1:0) in se znova vmešal v boj za napredovanje v izločilne boje drugega najmočnejšega nogometnega tekmovanja v Evropi.

Nekdanji slovenski reprezentant je z izjemnimi obrambami spravljal v obub napadalce angleškega prvoligaša in nerrazzurom priigral sploh prvo zmago v letošnjem skupinskem delu Lige Evropa.

samir handanović | Avtor: Profimedias Profimedias
Handanović je po tekmi priznal, da Inter ni igral dobro, a najpomembneje je, da je osvojil tri točke. ''Za vsako ceno smo potrebovali rezultat. Trpeli smo. Treba je priznati, da nismo igrali dobro, a zmaga nam bo dala samozavesti za nadaljnji napredek. Na zelenici moramo biti učinkovitejši, in to ne samo v napadu. Ko izgubimo žogo, naredimo premalo taktičnih prekrškov in ne upočasnimo protinapadov. Na trenutke smo bili površni. Nismo igrali dobro, a bili smo odločnejši,'' je predstavo ekipe ocenil Handanović.

O neizmernem prispevku slovenskega čuvaja mreže se je po tekmi razgovoril trener Frank de Boer, ki je sila pomembne tri točke pripisal v največji meri pripisal Handanoviću.

''Ko smo imeli na igrišču samo deset igralcev (od 77. minute, op. a.), so si ustvarili nekaj nevarnih priložnosti. Po rdečem kartonu so pritiskali z visokimi in dolgimi žogami. Bili so zelo nevarni. Na srečo imamo mi odličnega vratarja, ki je bil neverjeten. Vedeli smo, da je neverjeten, vendar nam je to znova dokazal. Veseli smo za to. Zmaga je zelo pomembna za nas,'' je povedal nizozemski strateg.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.