Šport > Nogomet
27 ogledov

''Handa Show'' na San Siru

samir handanović EPA
Inter je na derbiju Serie A premagal Romo (1:0), prvo ime srečanja pa je bil kdo drug kot slovenski vratar Samir Handanović.

Nerazzurri so v 11. krogu italijanskega prvenstva gostili sinove volkulje in po zaslugi slovenskega reprezentančnega vratarja slavili z 1:0, kar jih je poneslo nazaj na vrh ligaške lestvice.

Inter ima po zmagi nad velikim tekmecem točko prednosti pred Romo oziroma tri pred Napolijem in Fiorentino, ki bosta tekmo 11. kroga odigrala danes - Nepalječani se mudijo v Genoi, ekipa Josipa Iličića pa gosti Frosinone.

Handanović zaklenil vrata

Rimljani, ki so od 73. minute igrali z igralcem manj po izključitvi Miralema Pjanića, so imeli po zadetku Garyja Medela kar nekaj priložnosti za izenačenje, a nezbranost v napadu, predvsem pa dobra posredovanja Handanovića, so Interju zagotovila ugoden razplet tekme.



Trener Rome Rudi Garcia je za igralca srečanja proglasil slovenskega čuvaja mreže. ''Menim, da smo nezasluženo izgubili. Številke kažejo na to, da nismo igrali odlično, a vseeno dobro. Manjkalo nam je odločnosti pred golom, potem je tu še Handanović, ki je prikazal nekaj izjemnih obramb. Če bomo naprej igrali tako, bomo dobili veliko tekem. Handanović je bil igralec srečanja in to pove vse,'' je povedal Garcia.

Predstave nekdanjega vratarja Domžal in Udineseje ni spregledal niti domači trener Roberto Mancini. ''Handanović je naredil točno to, kar se od njega pričakuje. Tako kot je to storil prejšnji teden v zadnjih sekundah tekme z Bologno. Odličnega vratarja imamo,'' je dejal italijanski strateg.

Vratar Interja pa ni bil edini slovenski predstavnik, ki je v soboto blestel v tujih ligaških tekmovanjih. Na srečanju St. Etienna in Reimsa se je med strelce vpisal nekdanji napadalec Maribora Robert Berić. Ekipa slovenskega reprezentanta je na koncu slavila s 3:0.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.