Šport
68 ogledov

''Samo še Ilka, nič več Milka''

ilka štuhec EPA
Uspehi slovenske alpske smučarke Ilke Štuhec odmevajo tudi na družabnih omrežjih. Tvitosfero so preplavile ideje o vzdevku za novo kraljico belih strmin.

Po nizu fantastičnih predstav Ilke Štuhec so slovenski uporabniki socialnega omrežja Twitter začeli iskati vzdevek za 26-letno Mariborčanko. Po petkovi zmagi v Val d'Iseru je bilo v ospredju Od zdaj samo še Ilka in nič več Milka, po današnjem smuku pa je neuradno vodstvo prevzel znani tviteraš Taksist Ibro s predlogom DownhIlka Štuhec.

Štiri zmage v petih nastopih so presenetile celoten smučarski svet, slovenske ljubitelje športa pa naravnost obnorele, ob tem, da je praktično enotna ocena vseh, da je Ilka hkrati še zelo pristna oziroma simpatična. Čestitke se vrstijo v vseh oblikah; po tretji zmagi v smuku so ji med drugimi čestitali Tina Maze, Anže Kopitar, Borut Pahor, Miro Cerar ...

Ker ustvarjalnost ne pozna meja in ker Tvitter to omogoča, uporabniki kar tekmujejo s superlativi, mislimi, zanimivimi zapisi, celo rimami.

''Ma kakšn Redbull'' ... ''Alpsko mleko ti da pospešek'' ..., ''Nova svetovna #stevILKA'', ''Ilka fenomenale'', ''Ilkastuhec is not Milka!'' ali v angleškem jeziku ''We don't have Milka anymore, We have Ilka to adore.''

Med drugimi je slovenski raper Rok Trkaj na Twitter obesil anketo z enostavno željo - Povej, kateri vzdevek najbolj pristoji Ilki Štuhec? Možnosti so Ilka Raketa, Ilka Gonzales in Turbo Ilka. V petih urah je dobil blizu 60 glasov.

V debato se je med tem, ko so drugi izbirali tudi hashtage (#1lka, #stevILKA1, ...), vključil 'Najboljši taksista u Ljubljani. Ratnik in ljubimec, ki fura Kiu Carnival' Taksist Ibro. Njegov predlog DownhIlka Štuhec je naletel na veliko odobravanje in prejel številke všečke.

PREBERITE ŠE:

Komentarjev 1
  • asmas 09:26 18.december 2016.

    pam da jo NE bodo "okužili" s tisto grozno vijolično kapo še bolj nagnusna pa mi je barva napolitank manner.Predvsem ko jo nosi nemec S.Freund,na moških sploh ne paše