Slovenija
22 ogledov

Samo “sodelovali so”

Aretiran Vladimir Vodušek, InfoTV Anže Petkovšek
Izsiljevanje. Šefa televizije Info TV Vladimirja Voduška naj bi ujeli pri grožnjah tudi po telefonu.

Predvidoma danes naj bi preiskovalni sodnik v Celju zaslišal lastnika televizije Info TV, dolgoletnega novinarja Vladimirja Voduška. Grozi mu namreč do osem let zapora, ker naj bi izsiljeval šefa podjetja Unior iz Zreč.

Vodušek naj bi namreč od Gorazda Korošča zahteval nekaj tisoč evrov v zameno za to, da ne bi javno razkril domnevno škodljivih podatkov o poslovanju Uniorja.

Prijet po opazovanju

Voduška je, neuradno, včeraj zjutraj pred gostiščem na Trojanah prijela posebna skupina kriminalistov za boj proti najhujšim oblikam organiziranega kriminala.

Že dlje pa naj bi kriminalisti Voduška tajno opazovali, mu sledili in prisluškovali.

“Lahko potrdimo, da je naše tožilstvo odrejalo prikrite preiskovalne ukrepe, za katere je pristojno. Preostale pa je odredil preiskovalni sodnik na naš predlog,” pojasnjujejo na celjskem tožilstvu, ki kriminaliste usmerjajo, že odkar so prijeli prijavo o domnevnem Voduškovem izsiljevanju, kar ta sicer zanika.

“Šlo je za poslovno sodelovanje med Uniorjem in Info TV. Ko bi morali realizirati pogodbe o oglaševanju, so pač vložili prijavo proti meni,” pa je zagotavljal Vodušek, ko so ga policisti ob koncu hišne preiskave v prostorih televizije odpeljali v pridržanje.

Komentarjev 5
  • mrki 15:45 13.julij 2012.

    dej se malo zamisli nad svojim pisanjem ? sej je Šrot tud reku da bo ga JJ rad videl v marici , pa so ga pol njegovi peljali :)

  • dragec 08:44 13.julij 2012.

    ja, INFO TV je televizija, ki je zaživela v času vladavine JJ 2004 - 2008. Kako je to jepo, en dan pred aretacijo gledamo intervju z našim velikim JJ. Drugi dan pa aretacija. Ojjjjj koliko se je nabralo teh umazanij ...prikaži večj v naši lepi deželi!!!

  • stela 07:48 13.julij 2012.

    Če je res kar piše, da naj bi razkril domnevno škodljive podatke o poslovanju Uniorja........potem bodo naši vrli kriminalisti "ubili" sla....Unior bo pa še naprej sumljivo posloval.......čak, a sploh še posluje?:(