Slovenija
59 ogledov

Samo v nedeljo prek 20 požarov v naravi

pozar narava arhiv PU Novo mesto
Gasili so predvasem na območju Novega mesta, Kopra, Ilirske Bistrice, na kamniškem koncu ter v okolici Celja.

Gasilci so imeli minuli vikend precej dela s travniškimi in gozdnimi požari. Samo v nedeljo so po podatkih republiške uprave za zaščito in reševanje posredovali v več kot 20-ih požarih na gozdnih, grmovnih in travniških površinah.

PREBERITE TUDI:

V Vinjem Vrhu pri Šmarjeških toplicah je zagorelo okoli 2000 kvadratnih metrov suhe trave in podrasti, ker je krajanu pri kurjenju ogenj ušel izpod nadzora. Trava, podrast in grmičevje je gorelo tudi v Lokvah pri Črnomlju, v Brezjah pri Novem mestu in v Kočevju.

Več požarov pri Kopru in Ilirski Bistrici

V Koštaboni pri Kopru so gasilci gasili gozdni požar na površini 200 kvadratnih metrov. Na območju občine Koper je v nedeljo gorelo še na dveh koncih - v Topolovcu je gorela trava, gasilci so pogasili okoli 500 kvadratnih metrov travnate površine, ogenj pa je pri kurjenju ušel izpod nadzora tudi domačinu iz Kopra.

Požarna ogroženost | Avtor: meteo.si meteo.si


Na območju Ilirske Bistrice sta trava in grmičevje gorela na dveh mestih, v vasu Hrušica in pod hribom Trstenik. Prav tako o dveh požarih poročajo z bovškega konca - v nedeljo so morali bovški gasilci posredovati v Žagi, kjer so gorele saje v dimniku, in na Brdu, kjer je gorela živa meja v bližini stanovanjskega objekta.

Več požarov tudi na Štajerskem

S štajerskega konca poročajo o požaru pod Anskim vrhom pri Celju, kjer je v gozdu gorela suha trava in podrastna površina okoli 100 kvadratnih metrov. V naravi je zagorelo tudi v kraju Zbelovska gora, kjer je gorela podrast in gozd na površini 500 kvadratnih metrov. Nad reko v Dogošah pri Mariboru so gasilci pogasili kup lesa, namenjenega za prvomajsko kresovanje.

Vejevje je gorelo tudi v naselju Golnik pri Kranju, suha trava na Duplici pri Kamniku ter ob Kamniški Bistrici v Spodnjih Jaršah pri Domžalah. Sredi dneva je gorela trava pri stadionu Stožice v Ljubljani, ob Cesti na Vrhovce v Ljubljani pa grmičevje, zvečer pa zložena drva v naselju Podlipoglav pri Ljubljani.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.