Svet
22 ogledov

Kopilot pred tedni kupil dva audija

Andreas Lubitz EPA
Kopilot nesrečnega letala družbe Germanwings si je le nekaj pred zadnjim letom kupil dva audija - enega zase, drugega za svoje dekle.

V javnost kapljajo bizarne podrobnosti iz zasebnega življenja 27-letnega Andreasa Lubitza, ki je po dosedanjih ugotovitvah preiskovalcev glavni in edini krivec za strmoglavljenje potniškega letala s 150 ljudmi na krovu v francoskih Alpah.

Nemški preiskovalci so po poročanji nemških medijev že ugotovili, da je imel Lubitz v preteklosti hude psihične težave ter da so mu pri Lufthansi dobesedno podarili še eno možnost, da je lahko postal pilot v njenem hčerinskem podjetju Germanwings. 

PREBERITE ŠE:

V njegovem stanovanju pa so našli raztrgano zdravniško dokumentacijo, na podlagi katere ugotavljajo, da Lubitz v torek sploh ne bi smel biti za krmilno palico letala na letu 4U9525 iz Barcelone v Düsseldorf. Za katero boleznijo je bolehal, ni znano. Menda naj bi pred kratkim tudi razdrl poroko s svojo zaročenko, kar ga je zelo potrlo.

Focus Online pa je objavil tudi informacijo, da si je Lubitz šele pred nekaj tedni kupil dva luksuzna avtomobila znamke Audi pri trgovcu v bližnjem Düsseldorfu. Eden od njiju naj bi bil zanj, drugi pa za njegovo dekle. Enega od avtov naj bi Lubitz prevzel prav prejšnji teden. 

Medtem še ni znano, kaj je policiji povedalo njegovo (nekdanje) dekle. Glede na dva priimka na vhodu hiše sta živela skupaj.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.