Slovenija
38 ogledov

Samsung bo galaxyju note 7 omejil polnjenje baterije

Samsung galaxy note 7 EPA
Pri Samsungu so v velikih težavah in poskušajo najti rešitve za pametne telefone galaxy note 7. vsem tistim, ki zaradi težav z baterijo telefona ne bodo zamenjali za novega, bi omejili zmogljivost baterije na 60 odstotkov.

Samsung se je za odpoklic telefonov galaxy note 7 odločil po tem, ko je prejel nekaj poročil o nevšečnosti z baterijami, ki so med polnjenjem eksplodirale in zagorele. Poročali so celo o poškodbah uporabnikov.

Pri korejskem tehnološkem velikanu so vsem uporabnikom svetovali, da vrnejo sporne naprave in jih zamenjajo z novimi. Nekateri posamezniki se na njihov poziv niso odzvali. Da bi preprečili nadaljnje pregrevanje telefonov in morebitne eksplozije in požare, nekateri so vodili do tragičnih dogodkov, pri Samsungu nameravajo objaviti programske posodobitve, ki bodo omejile zmogljivost polnjenja baterije na 60 odstotkov. Programska posodobitev bo na voljo 20. septembra. Po pisanju tiskovne agencije AP, naj bi to zaenkrat veljalo za uporabnike telefonov v Južni Koreji, ni pa znano, če in kdaj bo to omogočeno tudi za uporabnike omenjenega telefona drugod po svetu.

Apple z novim iPhonom

Samsungove težave so se začele v najslabšem možnem trenutku, saj je Apple začel prodajati nov iPhone. Po težavah z baterijami je vrednost Samsungovih delnic v enem dnevu padla za okoli sedem odstotkov, strokovnjaki pa ocenjujejo, da bo celoten škandal Samsung stal okoli milijardo evrov.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • izRODEk 09:46 19.september 2016.

    Škoda je, ker je Samsung sicer s serijo Galaxy še vedno vodilni v funkcionalnih novostih. Žal pa z vse preveč napakami ali slabim delovanjem. Note 7 je super telefon, iPhone se pred njim skrije (tudi serija 10, ki bo ven ...prikaži več prišla čez tri leta, jih ne bo ujela!!). Je pa iPhone dosti bolje narejen kot galaxy-ji, to je treba priznati.

  • Ronald Reagan 07:05 19.september 2016.

    Moja Nokia 3310 še pa kar dela...