Slovenija
45 ogledov

Samsung galaxy S4 mini tudi uradno

Samsung S4 galaxy mini Samsung
Potem ko so fotografije novinca "ušle" na splet, je Samsung uradno predstavil galaxy S4 mini, manjšega, a prav tako zelo zmogljivega brata svojega paradnega konja med pametnimi mobilniki. Konkuriral naj bi tudi bodočemu "poceni" iPhonu.

Galaxy S4 mini s svojo bolj kompaktno obliko nagovarja tiste, ki jim je običajni S4 s petpalčnim zaslonom prevelik. Je namreč 12 milimetrov krajši (124,6 mm) in slabih osem ožji (61,3 mm), debelina pa ostaja enaka (7,9 mm).

Mini različica ima 4,3-palčni AMOLED zaslon, kar je po merah denimo še vedno več od iphonea 5, ima pa slabšo sposobnost prikazovanja gostote pikslov v primerjavi z zaslonom iz klasičnega S4. Novinec ima tudi kamero z 8 megapiksli ter še eno z zmogljivostjo 1,9 megapiksla na prednji strani. Poganja ga dvojedrni procesor s taktom 1,7 GHz, tehta pa 108 gramov. Operacijski sistem bo najnovejša različica androida jelly bean, torej isti kot iz večjega brata. Tudi sicer naj bi bil po večini zmogljivostih in vgrajenih pomagal zelo primerljiv.

Za zdaj je znano, da bo mini na voljo tudi v različicah za 4G omrežje in z dvojni SIM kartico.

Polovica spomina gre "po gobe" takoj

V povezavi z običajnim S4 se je sicer v Veliki Britaniji pred tedni po pisanju Daily Maila vnela ostra razprava med uporabniki in Samsungom, ki je bil obtožen zavajanja glede spominskega prostora na napravi. Samsung trdi, da ima S4 16 GB prostora, a zaradi prednaloženih Samsungovih in operaterjevih aplikacij so uporabniki jezni, saj jim preostane le še 8,8 GB prostora za lastno uporabo. Imata pa tako S4 kot S4 mini prostor za spominsko kartico.

Kaj snujejo pri Appleu?

Čeprav uradno še ni potrjeno, naj bi nekoliko manjšo in zato tudi cenejšo različico iphonea pospešeno načrtovali tudi pri Appleu, saj so mu telefoni srednjega razreda v zadnjem obdobju odžrli velik del tržnega kolača. Datum premiere je prav tako neznan, najverjetneje pa bo na prodaj oktobra. Cenejša različica iphonea naj bi bila za okoli polovico cenejša od klasičnega, kar pa ga bo še vedno uvrščala v srednji cenovni razred.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.